Sinop'ta Sonbahar Güzelligi

SINOP –Sinop’ta sonbaharda olusan renk cümbüsü görülmeye deger manzaralar olusturuyor. Maviyi ve yesili bulusturan sehirde agaçlardan dökülen yapraklar sonbahar güzelligini yasatiyor.

Sinop'ta Sonbahar Güzelligi
Kisa hazirlik yapan tabiat sonbaharda renk degistiriyor. Adi hüzünle anilan sonbahar sundugu rengarenk manzaralarla tezatlik olusturuyor. Her mevsimin ayri bir güzelliginin oldugu bilinirken sonbahar, yerlere dökülen yapraklar ve ormanlarda gözlenen renk cümbüsü ile biliniyor. Yaylalardan kislaklara göçte bu mevsimde gerçeklesiyor. Vatandaslar Sinop’ta sonbahar sevincinin deniz mavisi ve orman yesili ve farkli tonlariyla baskaca bir güzelligi oldugunu savunuyor. Mevsimin tadini çikartmakta yine onlara kaliyor.

Cemalettin Önder, “Sinop’un yazi da sonbahari da kisi da çok güzel geçer. Sonbaharin böyle serin geçmesi, yapraklarin dökülmesi, denizin hafif hafifi dalgalanmasi bunlar güzel seyler. Herkesi de Sinop’a bu güzelligi görmeye davet ediyoruz” dedi.

Ilhami ve Gülsade Arslan çifti, “Canlilarin canlanmasi. Mevsimin canlanmasi. Havalarin açmasi, yesillikler. Her bakimdan en güzel aylardan biri. Her bakimdan güzel. Ilkbaharda açiyor sonbaharda döküyor çok güzel. Her yer rengarenk. Her yer çok güzel. Kis külfetli, yazinda buranin geleni gideni çok. Sonbaharda o kalabalik gidiyor kendi kendimize kaldigimizda daha da güzel oluyor” diye konustu.

Torunlarimin yanina geldim. Torunumu gezdiriyorum. Su anda ayri bir güzelligi var her seyin. Sonbahar anilar için sonbahar resimler içindir. Her seyin son buldugu ay olarak nitelendirilse de bana göre öyle degil. Anilarin tazelendigi bir ay aslinda. Sonbaharin ayri bir güzelligi var” seklinde konustu.

Kaynak: İHA