Selçuklu Sehir Kütüphanesi Tamamlaniyor

Konya’nin merkez Selçuklu Ilçe Belediyesi tarafindan Bosna Hersek Mahallesine kazandirilacak olan Selçuklu Sehir Kütüphanesi tamamlaniyor.

Selçuklu Sehir Kütüphanesi Tamamlaniyor
Selçuklu’da üniversite ögrencilerinin milli ve manevi degerlere bagli bir sekilde gelecege hazirlanmalari için Selçuklu Belediyesi tarafindan yaptirilan Sehir Kütüphanesi tamamlaniyor. Selçuklu’ya 90 adet kütüphane kazandiran Selçuklu Belediyesi, Selçuklu Sehir Kütüphanesiyle örnek çalismalarini taçlandirmaya devam ediyor. Bosna Hersek Mahallesi’nde yapimi büyük oranda

tamamlanan kütüphane farkli yas gruplarindaki ögrencilere hitap edecek. Ögrencilerin sosyal, kültürel, egitim programlarinin yani sira kariyer yasamlarina da destek olarak onlari gelecege en iyi sekilde hazirlama noktasinda önemli bir boslugu dolduracak olan Selçuklu Sehir Kütüphanesi, 4 bin 400 metrekare alanda bodrum, zemin ve 3 kattan olusacak. Konya’da ilk olacak uygulama kapsaminda kütüphane içerisinde çocuk kütüphanesi, çalisma alanlari, konferans salonu, etüt salonu, ögrencilerin keyifli zaman geçirmelerini saglayacak oyun salonu gibi donatilar yer alacak.

“Gençlerimize özel bir ortam hazirliyoruz”

90 kütüphane ile egitime desteklerini sürdürdüklerini belirten Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, “Selçuklu Belediyesi olarak her zaman önceligimiz egitim. Egitim anlamindaki yatirimlarimiza devam ediyoruz. Selçuklu ilçemizde 90 adet kütüphaneyle en çok kütüphaneye sahip olan ilçeyiz. Bugün burada yeni nesil kütüphanemizin yapimini da devam ettiriyoruz. Gençlerimizin 24 saat hizmet alabilecekleri, burada hem çalismalarini yapabilecekleri hem de istedikleri kitaba

ulasabilecekleri özel bir ortami gençlerimiz için hazirliyoruz. Insallah kütüphanemizin insaat faaliyetlerini tamamlayip 2022 yilinin basinda da gençlerimizin hizmetine sunmayi hedefliyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA