New York Borsasi Yükselisle Kapandi

New York borsasi, haftanin ilk islem gününü yükselisle tamamladi.

Kapanista Dow Jones endeksi, yüzde 0,26 artisla 35.913,84 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,18 artarak 4.613,67 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,63 kazançla 15.595,9 puana çikti. Böylece üç endeks de kapanista rekor tazeledi.

Sirketlerin üçüncü çeyrek karlarinin genel olarak beklentilerin üzerinde gelmesiyle geçen hafta pozitif bir seyir izleyen endeksler, yeni ayin ilk islem gününde de kötü gelen ekonomik verilere ragmen yükselis gösterdi.

ABD'de bugün açiklanan verilere göre, Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) imalat endeksi, ekimde bir önceki aya göre 0,3 puan azalisla 60,8'e gerileyerek imalat büyümesindeki yavaslamaya isaret etti.

IHS Markit tarafindan açiklanan ekim ayina iliskin imalat sanayi Satinalma Yöneticileri Endeksi ise (PMI) 59,2'den 58,4'e revize edildi.

Yüksek enflasyona iliskin endiseler ise devam ederken, ABD Hazine Bakani Janet Yellen, Irlanda'da düzenledigi basin toplantisinda, ülke ekonomisinin asiri isindigini düsünmedigini, enflasyonun son yillara göre yüksek oldugunu ancak bunun yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini kaynakli aksamalarla ilgili oldugunu ifade etti.

Analistler, ABD Merkez Bankasi (Fed) Federal Açik Piyasa Komitesi'nin (FOMC) sali günü baslayacak ve iki gün sürecek toplantisindan çikacak kararlarin bu hafta yatirimcilarca takip edilecegini bildirdi.

Fed'in politika faizinde degisiklige gitmesinin beklenmedigine isaret eden analistler, 120 milyar dolarlik aylik varlik aliminda azalmaya gidecegini duyurmasinin beklendigini kaydetti.

Kaynak: AA