Küçük Müslüme'nin Cenazesi Mersin'e Getirildi

İçel’in Gülnar ilçesinde, ailesinin çadir kurdugu sirada ormanlik alanda kaybolduktan 10 gün sonra cansiz bedenine ulasilan 2,5 yasindaki Müslüme Yagal’in cenazesi, Gülnar’daki ön otopsinin ardindan İçel’e getirildi.

Küçük Müslüme'nin Cenazesi Mersin'e Getirildi
Gülnar’da Yörük aile Mehmet ve Selvi Yagal çiftinin 2,5 yasindaki kizi Müslüme’nin çadirlarinin önünde bisikletiyle oynarken kaybolmasi sonucu baslatilan arama çalismalarinin 10. gününde aci haber geldi. Arama çalismalarina katilan ekipler, küçük kizin cansiz bedenine ulasti. Müslüme’nin cansiz bedeni çadirdan 7-8 kilometre mesafede, 500 metre yüksekligindeki bir dagin tepesinde bulundu.

Ormanlik alanda bir agacin altinda bulunan Müslüme’nin cenazesi, olay yerinde cumhuriyet savcisinin yaptigi incelemenin ardindan otopsi islemleri için Gülnar Devlet Hastanesi morguna kaldirildi. Küçük kizin cenazesi buradaki ön incelemenin ardindan, detayli otopsi için aksam saatlerinde İçel Üniversitesi Tip Fakültesi Hastanesi morguna getirildi.

Cenazenin morga alinisi sirasinda gazetecilerin görüntü almasina izin verilmedi. Küçük kizin cenazesi, görüntü alinmamasi için morgun arka kapisindan içeriye alinirken, görevliler basin mensuplarinin bu bölgeye geçisine izin vermedi.

Bu arada olayla ilgili inceleme sürerken, küçük kizin babasi Mehmet Yagal, annesi Selvi Yagal ile dede, nine ve kardesler ile yakin akrabalari, ifadelerine basvurulmak üzere Ilçe Jandarma Komutanligina götürüldü. Aile fertlerinin jandarmadaki ifade islemlerinin sürdügü ögrenildi.
Kaynak: İHA