Evlerine Girmeye Korkuyorlar

Erzurum’un Olur ilçesi Kaledibi Mahallesi sakinleri 3 yil önce onaylanan dere islah çalismasinin bir an önce baslamasini istiyorlar. Köyün içerisinden geçen iki derenin her yagmur yagdiginda tehlike olusturdugunu belirten mahalle sakinleri korkudan evlerine giremiyorlar. Köylüler, yetkililere çagrida bulunarak “Bir an önce köyümüzün dere islah çalismalari yapilmasini istiyoruz” dediler.

Evlerine Girmeye Korkuyorlar
Olur Kaledibi köyü sakinlerinden Asim Aydin, “Taskin koruma projesi 2018 yilinda tamamlanmistir. Bizim köyle birlikte Toklu ve Iriagaç köylerinin de projesi onaylandi. Fakat onlarinki yapildi bizimki yapilmadi. Köyümüze bir yagmur bir afat geldiginde köyümüzdeki mandiralar evlerimiz hepsi tehlike altinda” dedi.

Kaledibi sakinlerinden Halil Gürgün ise “Köyümüzün içerisinden iki dere geçmekte. Yagmur yagdiginda sel geliyor magdur oluyoruz. Her an canimizla malimizla tehlike ile karsi karsiyayiz. Üç yil önce ölçümü yapildi projesi yapildi, ihale asamasinda bir türlü ihaleye çikarmiyorlar. Bizim dere islahin bir an önce yapilmasini istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA