Adana'da Kentsel Dönüsümde Yikim Basladi
Adana’da, Yüregir Belediyesi ile Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi ortakligiyla yürütülen bin 15 konut ve is yerinin insa edilecegi Sehit Erkut Akbay Mahallesi Kentsel Dönüsüm Projesi kapsaminda ilk binalarin yikimina baslandi.

Afet riskli alan ilan edilen bölgede Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir’in yogun girisimleri ile kentsel dönüsüm projesi hayata geçirildi.
Proje üzerinde yapilan tüm çalismalar hizla ilerlerken gelinen süreçte ilk binanin yikim çalismalari baslatildi. Yikim çalismalarina Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Il Müdürü Halit Ergin, Meclis Üyeleri Metin Ugurlu, Tarik Özünal, Sehit Erkut Akbay Mahalle Muhtari Selahattin Kiliç ve vatandaslar katildi.
Kentsel Dönüsüm Projesi kapsaminda baslatilan yikim çalismalarinda ilk olarak uzlasma saglanan ve kiralari ödenen hak sahiplerinin binalarinin yikimi gerçeklestirildi.
Dönüsüm 104 dönümlük alani kapsiyor
Sehit Erkut Akbay Mahallesi’nde yikimin startini veren Yüregir Belediye Baskani Fatih Mehmet Kocaispir, burada yaptigi açiklamada, “Çevre ve Sehircilik Bakanligimizin önderliginde Sehit Erkut Akbay Mahallemizde kentsel dönüsüm süreci baslamis durumda. Bugün burada il müdürümüz, mahalle muhtarimiz ve vatandaslarimizla hep beraber ilk yikimi gerçeklestiriyoruz. Mahallemizde 695 hak sahibinin bulundugu toplam 104 dönümlük bir alanda, 948 bagimsiz birimin yikim süreci basliyor. Tüm Adanamiza, Yüregirli hemsehrilerimize hayirli ugurlu olsun” dedi.
Daha yasanabilir bir kent hedefi ile çalisma yaptiklarini belirten Baskan Kocaispir, “Göreve geldigimiz andan itibaren daha modern, yasanabilir, güzel bir kent olusturulmasi noktasinda büyük bir çaba içerisindeyiz. Insallah devletimizin destegi, Cumhurbaskanimizin talimatlari ile Sehit Erkut Akbay Mahallemiz birkaç yil sonra Adanamizin en güzel, en modern mahallesi olacak” ifadelerine yer verdi.
Mahalle sakinleri ile helalleserek süreci ilerlettiklerini söyleyen Baskan Kocaispir, “Vatandaslarimizla gönüllerini alarak, onlarla helalleserek, ikna ederek süreci ilerletiyoruz. Hep söyledigimiz gibi günün sonunda insanimizin mutlulugu, rizasi bizim siyaset anlayisimizin en üstünde yer aliyor. Allah yardimcimiz olsun” seklinde konustu.
