New York Borsasi Düsüsle Kapandi

New York borsasi, günü düsüsle tamamladi.

Kapanista Dow Jones endeksi, 200 puanin üzerinde deger kaybetti ve yüzde 0,58 azalarak 35.931,05 puana geriledi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,21 azalisla 4.690,80 puana ve Nasdaq endeksi yüzde 0,33 kayipla 15.921,6 puana indi.

Endeksler, perakende firmalarinin beklenenden iyi gelen bilançolarina ragmen artan enflasyon endiselerinin etkisiyle negatif bir seyir izledi.

ABD'de büyük perakende zincirleri üçüncü çeyrek bilançolarini açiklamaya devam ederken, Walmart ve Home Depot'un ardindan Target'da satislarinin bu dönemde yüzde 12,7 arttigini duyurdu.

Target ayni dönemde gelirinin 25,6 milyar dolara ulastigini açiklamasina ragmen, sirketin Üst Yöneticisi Brian Cornell'in yüksek maliyetlerin bir kisminin müsterilere yansitilmasi yerine sirket tarafindan üstlenildigini duyurmasinin ardindan Target'in hisseleri yüzde 4'ün üzerinde deger kaybetti.

Artan enflasyon endiseleriyle yükselis egilimi gösteren ABD'nin 10 yillik tahvil faizi ise yüzde 1,58 seviyelerine geriledi.

Öte yandan ABD Finansal Arastirma Ofisi (OFR), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin seyrinin, yükselen enflasyonun ve para politikasi sikilasmasinin ABD finans sistemine yönelik sistemik riskleri artirabilecegini bildirdi.

ABD'de bugün açiklanan verilere göre ise konut baslangiçlari ekimde yüzde 0,7 azalisla 1 milyon 520 bine gerileyerek piyasa beklentilerinin aksine düsüs gösterdi. Konut baslangiçlari, malzeme maliyetlerindeki artis, arz darbogazlari ve is gücü sikintilarinin etkisiyle 6 ayin en düsük seviyesine geriledi. Ülkede insaat izinleri ise ekimde 1 milyon 650 bine çikarak beklentileri geride birakti.

Kaynak: AA