Bankkart Okula Dönüş Kampanyası

Arguvan'in Sorunlari Ele Alindi

Malatya’nin Arguvan Ilçesi’nde düzenlenen toplantida, ilçenin sorunlari ele alindi.

Arguvan'in Sorunlari Ele Alindi
Vali Aydin Barus, Arguvan ilçesi Kültür Merkezinde, muhtarlar, sivil toplum kuruluslari ve kanaat önderleri ile yaptigi toplantida ilçenin sorunlarini müzakere ederek çözümü yönünde görüsler aldi. Barus, basta genel güvenlik ve asayis konulari olmak üzere ilçedeki yatirim çalismalari, içme suyu ve kanalizasyon, yol, elektrik, meralar, agaçlandirma ile egitim ve saglik konularindaki ihtiyaç ve sorunlar ile ilgili muhtarlar, sivil toplum kuruluslari ve kanaat önderleri ile bir toplanti gerçeklestirdi.

Toplanti açilis konusmasini yapan Ilçe Belediye Baskani Mehmet Kizildas, “Gerek yatirimlarin kontrolü gerek ilçemize ait sorunlarin çözümlenmesi yönünde yapilacak çalismalarin konusulmasi sebebiyle bu toplantinin çok önemli oldugunu düsünüyoruz. Sizleri burada, Türkülerin Baskentinde agirlamaktan memnuniyet duyuyoruz” ifadelerini kullandi.

Ilçe Kaymakami Kemal Ülkü ise yapmis oldugu konusmasinda, “Ilçemizin sorunlarini konusmak ve çözümlemek amaciyla burada bulunan Sayin Valimiz ve daire amirlerimize tesekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Vali Aydin Barus ise Arguvan’da çok büyük bir yatirimimiz var. DSI tarafindan yapimi yaptirilan sona ermek üzere olan Yoncali Barajimiz. Bu yilsonu barajimizin tamamlanmasi öngörülüyor. Ardindan 2022 yilinda sulama projelerinin tamamlanmasi için çalismalar yapilacak. Sulama projelerinin de sona ermesiyle birlikte yaklasik 170.000 dönüm alan suya kavusacak. Arguvan’imiz yesillenecek, çiftçimiz kazanacak ve Arguvan’a dönüsler hizlanacak. Birkaç yil sonra Arguvan’a geldigimizde burayi yemyesil görecegiz” seklinde konustu.

Malatya ve ilçelerinin deprem fay hatlari üzerinde oldugunu hatirlatan Barus, “ Deprem, Malatya’mizin, ilçelerimizin her zaman yasayabilecegi bir afet türü. Bundan korunmak için de oturdugumuz yapilarimizin, konutlarimizin saglam olmasi gerek. 2013 yilinda yasanan heyelan dolayisiyla 44 evimiz var ve bunlarin yapimi kisa sürede tamamlanip vatandaslarimiza teslim edilecek. Deprem nedeniyle yaptirdigimiz 68 konut var. 20 konutumuzun yapimini da yeni baslanacak. Yer temini yapilamayan vatandaslar için de il merkezinde konut önerimiz var. Deprem ve heyelandan zarar gören vatandaslarimizin da dertlerine çare olmaya çalisiyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.

Toplantida Kurum müdürleri sirayla kürsüye gelerek çalismalari hakkinda bilgilendirme yapmalarinin ardindan Mahalle Muhtarlari sorun, talep ve önerilerini sifai olarak iletirken ilgili daire müdürleri de muhtarlarin sorun ve taleplerine iliskin açiklamalarda bulundu.

Toplantinin ardindan ilçe kaymakamligini ziyaret eden Vali Barus, ilçenin genel durumu hakkinda Ilçe Kaymakami Kemal Ülkü’den bilgiler aldi.

Tepebag Mahallesinde yapimi devam eden afet konutlarini inceleyen Vali Aydin Barus, konutlarin en kisa sürede bitirilerek hak sahiplerine teslim edilmesi talimatlarini verdi.

Son olarak Yoncali Barajini ziyaret eden Vali Barus, barajin son durumunu yerinde inceleyip baraj ile ilgili ayrintili bilgileri DSI 92. Sube Müdürü Arif Tüfekçi’den aldi.
Kaynak: İHA