Yaglidere'de Kivi Hasadina Baslandi

Giresun'un Yaglidere ilçesinde 2021 yili kivi hasadi basladi.

Yaglidere Kivi Üreticiler Birligi Baskani Sezai Çaglar, gazetecilere, birlige üye üreticilerin ürünlerinin belirtilen kriterler dogrultusunda satisa sunulacagini söyledi.

Birinci sinif 80 gram ve üzeri kivi fiyatinin 7 lira, ikinci sinif 60-80 gram arasi kivi fiyatinin 4,50 lira, üçüncü sinif 40-60 gram arasi kivi fiyati 1,50 lira oldugunu aktaran Çaglar, "Çiftçilerimizin hasat sirasinda kiviyi direkt kasalara, boylama kriterlerine dikkat ederek toplamalari ürün kalitesi ve satis kosullari açisindan oldukça önemlidir. Tüm üreticilerimize hayirli ve bereketli olsun." dedi.

Ilçenin Tekke köyünde bahçesinde kivi hasadi gerçeklestiren Abdulkadir Öztürk ise bu yil hasadini verimli gerçeklestirdiklerini belirterek, hasat sirasinda belirlenen kriterlere dikkat ettiklerinin altini çizdi.

Kivi üretimi için uzman kisilerden egitimler aldiklarini dile getiren Öztürk, "Ilk baslarda verim az görünüyordu, bakimini yaptikça kividen daha fazla verim alinmaya baslandi. Kivi meyvesi findigin yaninda ek gelir olarak bizlere maddi gelir saglamis oluyor. Yaklasik 2 tonun üzerinde kivi hasadini gerçeklestirdik. Topladigimiz kivileri ilçemizde bulunan birligimize teslim edecegiz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA