TADD'dan Madagaskar'daki Ihtiyaç Sahiplerine Gida Yardimi

Tüm Afrika'nin Dostlari Dernegi (TADD) insani yardim çalismalari kapsaminda, Madagaskar'daki ihtiyaç sahibi ailelere gida yardimi dagitti.

TADD'dan yapilan açiklamaya göre, "Madagaskar'a acil yardim" çagrisiyla baslatilan gida yardimi organizasyonuna hayirseverler büyük ilgi gösterdi. Dernek, Türkiye'deki hayirseverlerin bagislarini, ülke genelinde acil gida yardimina ihtiyaç duyan 3 bin 370 aileye gida yardimi olarak ulastirdi.

Açiklamada görüslerine yer verilen TADD Genel Baskani Dr. Bilgehan Güntekin, dernek olarak her alanda oldugu gibi gida yardimi konusunda da Afrikali kardeslerinin yaninda olduklarini ifade etti.

Madagaskar'daki açlik krizini her platformda duyurmaya çalistiklarinin altini çizen Güntekin, ülkede hala gida ihtiyacini karsilayamayan 1 milyondan fazla kisinin açlik tehlikesiyle karsi karsiya oldugunu hatirlatti.

14 bin kisinin yeterli gidaya ulasamadigi için ölüm riski altinda oldugunu ve bölgedeki yardim çalismalarina hiz kesmeden devam ettiklerini kaydeden Güntekin, açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

"BM raporlarina göre Madagaskar'in güneyinde 5 yas altindaki 500 bin çocuk Nisan 2022'ye kadar yetersiz beslenmeden dolayi hayati tehlike altinda. Madagaskar Büyükelçiligimiz araciligi ile kardeslerimize acil yardimda bulunma karari aldik ve bugün sonuçlarini görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün yaptigimiz yardimlarin binlerce insana ulasmasinda emegi geçen basta gönüllülerimiz olmak üzere büyükelçiligimize de çok tesekkür ediyorum. Her zaman söyledigimiz gibi hepimizin iyilik yapmaya ihtiyaci var."

Hayirseverler bagislarini, www.tadd.org.tr internet sitesi üzerinden, ilgili banka hesap numaralarina EFT/havale yoluyla dernek merkezinden veya 02125332820 numarali telefon numarasindan bilgi alarak yapabilecek.

Kaynak: AA