ISKUR Programi Kapsaminda KARDEMIR'de 74 Isçi Ise Basladi

Türkiye Is Kurumu (ISKUR) Il Müdürlügünce yürütülen Isbasi Egitim Programi kapsaminda Karabük Demir ve Çelik Fabrikalarinda (KARDEMIR) 74 kisi isbasi yapti.

Valilikten yapilan açiklamaya göre, KARDEMIR Egitim Kültür Dairesi Konferans Salonu'nda Isbasi Egitim Programi'nin açilis töreni düzenlendi.

Karabük Valisi Fuat Gürel, törende yaptigi konusmada, devletin isletmelere destek olmak ve istihdam alaninda isletmelerin yükünü azaltmak adina birçok programi uygulamaya koydugunu belirtti.

Isbasi Egitim Programi'nin isletmelerde istihdam yaratmada fayda sagladigini vurgulayan Gürel, söyle konustu:

"KARDEMIR önemli bir agir sanayi kurulusu. KARDEMIR gibi önemli bir kurulusta görev almanizda önemli bir avantaj. Devletimizin imkanlari kullanilarak sizlere bu imkanlar saglaniyor. Insallah sizler de bu sürecin sonunda üretimin ve ülkemizin kalkinmasinin bir parçasi olmaya devam edeceksiniz."

Programin açilisina Vali Gürel'in yani sira KARDEMIR Genel Müdürü Necdet Utkanlar, ISKUR Il Müdürü Mustafa Çalis, Il Milli Egitim Müdürü Nevzat Akbas, Ticaret Il Müdürü Feridun Karatas, Sosyal Güvenlik Kurumu Il Müdürü Ismail Yildirim, Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Murat Inam, KARDEMIR yöneticileri ve isçiler katildi.

Program kapsaminda 74 isçinin istihdam giderleri, 6 ay ISKUR'dan saglanacak. 6 ay sonunda KARDEMIR, program kapsaminda girenlerin en az yarisina istihdam saglayacak.

Kaynak: AA