HIMSS Eurasia, Bakan Koca'nin Katilimiyla Antalya'da Düzenlenecek

HIMSS Eurasia toplantisi, Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin katilimiyla 17 Kasim Çarsamba günü Antalya’da gerçeklestirilecek.

HIMSS Eurasia, Bakan Koca'nin Katilimiyla Antalya'da Düzenlenecek
Türkiye ve konuk ülkelerle saglikta bilisim ve teknoloji alaninda isbirligi ve istisare ortamina zemin olusturacak olan toplanti, saglik yöneticileri ve bilisim teknolojileri profesyonellerini bir araya getirecek.

Bakan Koca’nin açilis konusmasini yapacagi iki günlük etkinlikte ayrica "Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Tesvik Ödülleri" sahiplerine takdim edilecek.

Etkinlikte, Azerbaycan Saglik Bakan Yardimcisi Elsever Agheyev, Bosna Hersek Sivil Isler Bakani Ankica Gudeljevi, Kirgiz Cumhuriyeti Saglik Bakani Alymkadyr Beishenaliev, Filistin Saglik Bakani Mai Alkaila, Namibya Saglik ve Sosyal Hizmetler Bakani Dr. Kalumbi Shangula, Nijer Saglik Bakani Illiassou Mainassara, Senegal Saglik Bakani Abdoulaye Diouf Sarr ve Tacikistan Saglik Bakani Jamoliddin Abdullozoda konusmaci olarak yer alacak.

Türkiye’den ise Cumhurbaskanligi Saglik Politikalari Kurulu Baskan Vekili Prof. Dr. Serkan Topaloglu, Saglik Bakan Yardimcisi Dr. Prof. Dr. Sabahattin Aydin, Saglik Bakan Yardimcisi Dr. Suayip Birinci, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi M. Fatih Kacir, Istanbul Il Saglik Müdürü Prof. Dr. Kemal Memisoglu, TITCK Baskani Doç. Dr. Tolga Karakan, Saglik Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Dr. Mahir Ülgü, Saglik Bakan Danismani Prof. Dr. Teyfik Demir, USHAS Genel Müdürü Mehmet Ali Kiliçkaya, TÜSEB Yapay Zeka Enstitüsü Baskani Prof. Dr. Songül Varli gibi sektörün öncü isimleri de HIMSS Eurasia’da birer konusma yapacak.

17-19 Kasim 2021 tarihleri arasinda hibrit olarak yapilacak HIMSS Eurasia, saglik sektöründe güncel gelismeleri takip etme ve gelecek saglik senaryolarini kesfetme imkani sunacak. Dijital teknoloji sunumlari ile etkinlige hazirlanan firmalar, saglik bilisim teknolojileri alaninda yeni ürün ve teknolojilerini HIMSS Eurasia’da sergileme imkani bulacak.

Digital hastane, e-saglik, saglikta akilli sistemler ve teknolojiler, yeni teknolojiler, yapay zekâ ve ileri uygulamalarin sergilenecegi saglik bilisimi fuari da bu kapsamda saglik bilisim firmalari ile kamu, özel sektör ve akademiden saglik yöneticileri ve saglik bilisim teknolojileri profesyonellerini ayni çati altinda bulusturacak.
Kaynak: İHA