Ataçocuk Yüz Yüze Egitime Basladi

Çocuk ve bilim egitimi konusunda arastirma ve uygulama çalismalarini hayat boyu ögrenme ilkesi isiginda sürdürmek, alinan kararlar ile uygulamalarda süreklilik ve tüm ögrenciler için firsat esitligi saglamak amaciyla Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli öncülügünde kurulan Çocuk ve Bilim Egitimi Uygulama ve Arastirma Merkezi (ATAÇOCUK) yüz yüze egitim destegine basladi.

Ataçocuk Yüz Yüze Egitime Basladi
Covid-19 pandemisi sebebiyle egitim faaliyetlerine ara veren ATAÇOCUK Merkezinin ögrencilere egitsel destege tekrar basladigini söyleyen merkez müdürü Prof. Dr. Ali Sinan Bilgili, Prof. Dr. Çomakli’nin baslattigi Yeni Nesil Üniversite Tasarim ve Dönüsüm Projesi çerçevesinde merkezin, özellikle dezavantajli gruplara yönelik egitim destegi vermek maksadiyla faaliyet yürüttügünü belirtti.

Merkezde ilkokul, ortaokul ve lise ögrencilerine yönelik kurslar düzenlendigini aktaran Bilgili, ögrenciler için uygun ders çalisma ortamlari olusturuldugunu, ödevlerine yardimci olundugunu ve ders konularinin pekistirildigini ifade etti.

Atatürk Üniversitesinin çocuk ve bilim egitimi konusunda lider üniversitelerden biri haline gelmesi ve bu dogrultuda yeni bir egitim felsefesi olusturmak için ATAÇOCUK Merkezinin kuruldugunu dile getiren Rektör Çomakli, bu gibi faaliyetlerle sehrimizin ve ülkemizin egitim sistemine özellikle içinde bulunulan pandemi döneminde önemli katki saglanacaginin altini çizerek, merkezin hizmetlerinden tüm ögrencilerin faydalanabilecegini vurguladi.
Kaynak: İHA