Lastikçilerde Kis Lastigi Hareketliligi

Zorunlu kis lastigi uygulamasi öncesi Konya’da hava sicakliklarinin düsmesiyle lastikçilerde hareketlilik basladi.

Lastikçilerde Kis Lastigi Hareketliligi
Sehirler arasi yük ve yolcu tasiyan ticari araçlar için kis lastigi zorunlulugu 1 Aralik itibariyle basliyor. Uygulama öncesi sürücüler lastik degisimi için oto lastikçilere gelmeye basladi.

Lastikçi Osman Dogan, islerde hareketliligin basladigini belirterek, “Fiyatlar malum dolarin artisiyla biraz yüksek. Ama su an lastik satislarimiz yogunlasmaya basladi” dedi.

Osman Dogan, “Fiyatlar, 13 jant 300 liradan bin 500 liraya kadar lastigimiz var. Çesitli lastikler oldugu için fiyatlarimiz o sekilde degisiyor. Kis aylarinda havanin 10 derece altina düstügü anda takmamiz gerekiyor. Kis lastiginin amaci illa karda lastik takmak degildir. 10 derecenin altina düstügü anda kis lastigi takmamiz zorunlu hale gelmis olmali. Bunun sebebi ise lastigin kauçuk orani yani lastik üzerindeki disler biraz daha yumusadigi, yol tutusu oldugu için daha saglikli sürüs olur. Frenleme mesafesi daha azaliyor aracin” ifadelerini kullandi.

Dogan, “Kis belli malum havalar sogumaya basladi.

Bununla beraber 1 Aralik’ta kis lastigi taktirmak isteyen vatandaslar bu islemi son güne birakmadan yani yogunluk olmadan daha erkenden yavas yavas gelmelerini istiyoruz. Kar lastiginde ince çizgiler var bunlara biz vakum deriz bunlar önemli. Onlarin vakumu ne kadar fazla olursa o kadar iyi olur, herhangi bir sikinti olmaz. Kis lastigi zaten marka marka degisir. Müsterilerimiz bütçesine göre alip kis lastigini kullanmasini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA