Kastamonu'da Kadinlara Gassallik Egitimi
Kastamonu’nun Inebolu ilçesinde Halk Egitim Merkezi ile Inebolu Ilçe Müftülügü isbirligiyle kadinlara yönelik ’cenaze hizmetleri’ kursu açildi.

Açilan kursa 16 kursiyer katildi.
Kursiyerler cansiz manken üzerinde uygulamali olarak egitim görüyor. Kurs sonunda kursiyerler sertifikalarini almaya hak kazanacak.
Kurs hakkinda bilgi veren Ilçe Müftüsü Telat Ergin, "Halk Egitim Merkezi ile Inebolu Müftülügü koordinesinde düzenlenen cenaze hizmetleri kursunda dinimizde Müslüman kardeslerimizin ölümünden sonra ilk olarak yapilacak isler, bebek ölümü ve tekfini, cenaze yikamada dikkat edilecek hususlar ve cenaze namazi hakkinda veriliyor. En son yasadigimiz sel afetinde rahmetli olan 65 vatandasimizin cenazeleri Inebolu’da yikandi. Özellikle kadin cenaze yikamaci konusunda ihtiyaç ve kadinlarin talebiyle bu kurs açildi. Inebolu Halk Egitim Müdürlügüne de kursum açilmasinda olan katkilari için tesekkür ederiz" dedi.
