Havalar Sogudu, Boza Satisi Basladi

Kis aylarinin en çok tüketilen içeceklerinden olan boza, havalarin sogumasiyla birlikte yogun talep görmeye basladi.

Havalar Sogudu, Boza Satisi Basladi
Bilinen en eski Türk içecegi olan boza kis aylarinin vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Misir, seker ve su ile yapilan boza, fermantasyon sürecinden sonra sevenlerinin tüketimine hazir hale geliyor. Yaz aylarinda çok fazla tüketilmeyen boza, kis aylarinda yogun talep görüyor. Her sene oldugu gibi bu sene de havalarin sogumasiyla vatandasin aklina gelen bozaya talep artmaya basladi.



“Havalarin sogumasiyla insanlarin aklina boza geldi”

Eskisehir’de uzun yillardir bozaci olan Mustafa Tonguç, kisin daha fazla etkisini göstermesiyle islerinin yogunlasacagini söyledi.

Insanlarin kis hastaliklarindan korunmak için boza tükettigini belirten Tonguç, "Havalarin sogumasiyla bozaya talep de artti. Dolayisiyla bizim de islerimiz yogunlasti. Boza prebiyotik kaynagidir. Bagirsak sistemine faydasi çoktur. Birçok vitamin içerir ve enerji verir. Kis hastaliklarindan korur ve öksürügü keser. Emziren annelere de süt saglar. Vatandaslar kisa girerken bu tarz rahatsizliklarin önüne geçmek için bozaya talep gösteriyor. Havalarin sogumasiyla insanlarin aklina boza geldi. Kisin iyice etkisini göstermesiyle birlikte islerimiz daha da yogunlasacak diye tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandi.

“Küçük miktarlarda zam oldu”

Piyasa genelinde yasanan fiyat artislarindan bozanin da etkilendigini söyleyen Mustafa Tonguç, “Tüm sektörlerde oldugu gibi bizde de bu sene küçük miktarlarda zam oldu. Geçtigimiz sene bardak bozayi 3 liraya satiyorduk, bu sene 4 lira oldu. Kilogrami geçen sene 12 lirayken bu sene 16 lira oldu” dedi.

Kaynak: İHA