ERVAK Yöneticilerine Aziziye'de Yatirim Turu

Aziziye Belediyesi’nin sivil toplum kuruluslariyla bulusmalari devam ediyor. Baskan Muhammed Cevdet Orhan, Aziziye’de düzenlenen yatirim gezileri kapsaminda bu hafta da Erzurum Kalkinma Vakfi (ERVAK) yöneticilerini konuk etti. Erdal Güzel baskanligindaki ERVAK heyetinin Ilica’daki termal seralardan basladigi yatirim gezisi, Termal Aquapark, Ilica Yeni Çarsi, Yesilay Parki, Yari Olimpik Yüzme Havuzu, Saglikli Yasam-Bisiklet Yolu ve Trafik Egitim Parki ile devam etti. Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, yatirim gezisi boyunca yakindan ilgilendigi konuklarina yatirim ve projeler hakkinda bilgi aktariminda bulundu.

ERVAK Yöneticilerine Aziziye'de Yatirim Turu
Özel Sektör Için Model Yatirim

ERVAK yöneticilerini termal seralarda karsilayan Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, burada önümüzdeki aydan itibaren domates üretimine baslayacaklarini bildirdi. Kis mevsimi boyunca termal sular ve biyokütlesel atiklardan elde edilecek enerjiyle isitilacak olan seralarda aylik 25 ton domates üretimini hedeflediklerini söyleyen Orhan, söz konusu yatirimin özel sektör için de model teskil edeceginin altini çizdi. Orhan, “Isteyene yerimiz var, termal suyumuz da hazir; yeter ki burada seracilik yapsinlar, üretime yönelsinler. Belediye olarak her türlü imkan ve destegi sunmaya haziriz” diye konustu.

Termal sular yatirima dönüstü

Termal seralarin ardindan Ilica’daki Yeni Çarsi’yi gezen ERVAK yöneticileri, daha sonra Termal Aquapark’a çikarma yapti. Bölgenin ilk ve tek kapali termal aquaparki olan devasa yatirimi misafirlerine gezdiren Aziziye Belediye Baskani Orhan, söz konusu tesisin Aziziye’yi bölgenin çekim merkezi haline getireceginin altini çizdi. Baskan Orhan, “Termal Aquapark, ilçemizdeki termal sularin yatirima, katma degere ve eglenceye nasil dönüstürülebileceginin en somut örnegi olacak. Sadece Erzurum’dan degil, bölgenin illerinden ve hatta sinirimiza yakin ülkelerden bile bu eglenceye ortak olmak için insanlar buraya akin edecek” ifadelerini kullandi.

Yesilay parki ve olimpik yüzme havuzu

Ilica’daki temaslarin ardindan Dadaskent’e geçen ERVAK heyeti, önce Yesilay Parkini, ardindan Aziziye Belediyesi’nin yapimini yeni tamamladigi Yari Olimpik Yüzme Havuzunu gezdi. Birbirinden renkli görüntülerin olustugu Yesilay Parki’nda çocuklara futbol topu hediye eden Baskan Orhan ve beraberindeki ERVAK yöneticileri, Yari Olimpik Yüzme Havuzu’nda da incelemelerde bulundu. Yatirimin tamamlandigini ve kapilarinin hizmete açilacagini kaydeden Baskan Orhan, Aziziye ilçesine renk ve deger katmak için ellerinden geleni yaptiklarini söyledi.



Güzel’den modern belediyecilik vurgusu

Aziziye’deki yatirim gezisinin son duragi ise, açilisi bir süre önce gerçeklestirilen Saglikli Yasam-Bisiklet Yolu ve Trafik Egitim Parki oldu. Dogu’nun en büyük tematik parkini ilgiyle gezen ERVAK yöneticileri, böyle bir yasam alani olusturulmasinin Erzurum adina büyük kazanim oldugunu ifade etti.

Gezinin sonunda bir degerlendirme yapan ERVAK Baskani Erdal Güzel, Aziziye Belediyesi’nin, modern belediyeciligin en güzel örneklerini sundugunu vurgulayarak, Aziziye Belediye Baskani Orhan’a tesekkür etti. Baskan Erdal Güzel, “Aziziye Belediyemizin birbirinden kiymetli bu yatirimlari insanimizin hizmetine sunmus olmasi gerçekten takdire deger. Baskanimizi ve ekibini cani gönülden kutluyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA