Abdülkadir Güldiken Cami Hizmete Girdi
Sahinbey Belediyesi ve hayirsever Abdülkadir Güldiken tarafindan Güneykent Mahallesine yapilan Abdülkadir Güldiken Cami’nin açilisi düzenlenen törenle yapildi.

3 katli olan ve içerisinde 4-6 yas çocuklar için anasinifi, çocuk ve kadinlar için Kur’an-i Kerim kurslari ve Gençlik Merkezi’nin yer aldigi Abdülkadir Güldiken Cami’nin resmi açilisi düzenlenen törenle gerçeklestirildi.
Türkiye’nin en fazla hizmet yapilan ilçesi
Sahinbey Kaymakami Tahir Sahin Sahinbey ilçesinin Türkiye’nin en büyük ilçelerinden birisi oldugunu belirterek, “Türkiye’nin en büyük ilçesi ve en fazla ögrencisi olan bir ilçeyiz. Ayni zamanda Türkiye’de en fazla hizmetlerin yapildigi ilçelerden biriyiz. Çocuklarimizin egitim alaninda tüm kitaplara erisebildigi ve milyonlarca kitabin ve deneme setlerinin dagitildigi bir protokol imzaladik. Güldiken ailesinin katkilariyla yapilan caminin açilisinda bir araya gelmenin mutlulugunu yasiyoruz. Caminin yapiminda emegi geçen basta Sahinbey Belediye Baskanimiz Mehmet Tahmazoglu’na ve Güldiken ailesine tesekkür ediyorum” dedi.
Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu, vatandaslarin hayatini kolaylastirmak ve ihtiyaçlarini karsilamak için çalistiklarini belirterek “Kabe’nin bir subesi olan camimizin resmi açilisini yaptik. Rabbim böyle güzel eserleri yaptirmayi hepimize nasip eylesin. Ilçemiz hizla büyümeye devam ediyor. Biz göreve basladigimizda 683.000 olan nüfus suanda 1. 260.000 neredeyse 2 katina çikmis. Göreve geldigimde Güneykent Mahallemizin nüfusu 13.000’lerdeydi su anda 40.000’in üzerinde. Sadece bu mahallemiz Gaziantep’teki birçok ilçemizden daha büyük. Bizde bu mahallemiz gibi tüm mahallemizi gelistirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Amacimiz vatandasimizin hayatini kolaylastirmak ve onlarin her türlü ihtiyacina her anlamda destek olmak” ifadelerini kullandi.
Caminin sadece ibadet alani olarak degerlendirilmemesi gerektigini ifade eden Baskan Mehmet Tahmazoglu, “Camiler yaptirmadaki amacimiz ibadet ve ögrenmek. Dinimizin ilk emri ‘oku’. Bizde bu okuma anlaminda hem kitap hem de Kur’an-i Kerim dagitimi yapiyoruz. Açilisini yaptigimiz sadece bir cami degil. Camimizin içerisinde 4-6 yasindaki çocuklarimiz için ana sinifimiz, kadinlar için Kur’an-i Kerim kursumuz ve gençlik merkezimiz var. Camilerimiz 7 gün 24 saat açik olsun çocuklar, kadinlar, gençler ve her yastaki insanlarin gelebilecegi yerler olsun istiyoruz. Hem ibadetini yapsin hem de egitimini gerçeklestirsin istiyoruz. Cemaatler olmazsa cami yapmanin bir anlami olmaz. Allah, camimizin cemaatini bol eylesin. Abdülkadir agabeyimize burayi teklif ettigimizde Allah razi olsun hemen kabul etti. Hemen plan tadilati yaptik ve burayi camiye çevirdik. El birligiyle, gayretle biz çevre düzenlemesini yaptik kendisi de binasini yaparak bu hale getirdik. Allah yüz bin defa razi olsun, hayrini daim etsin ve devami gelenlerden eylesin. Camimiz hayirli ugurlu olsun” diye konustu.
Sahinbey Ilçe Müftüsü Necati Safak, caminin birçok alanda hizmet verecegini belirterek “Camimiz, gençlerin yogunlukta oldugu mahallemizde büyük bir ihtiyaci karsilamaktadir. Birçok alanda mahalleye hizmet vermektedir. Bu eserin öncelikle yerinin bagislanmasinda ve birçok cami yapimindaki bu konularda bizim yolumuzu, yönümüzü açan Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’na tesekkür ediyorum, Allah ondan razi olsun. Yine malini Allah yolunda harcayarak böyle güzel bir camiyi memleketimize kazandiran Abdülkadir Güldiken amcamiza da özellikle tesekkür ediyorum” dedi.
Sahinbey Belediyesi ile birlikte caminin yapimini gerçeklestiren Abdülkadir Güldiken “Böyle hayirli bir isin bize nasip olmasindan dolayi oldukça mutluyum. Böyle eserlerin sehrimizde çogalmasini diliyorum. Bu camiyi de yapmayi bizlere nasip oldu. Bizlere destek olan Sahinbey Belediye Baskani Mehmet Tahmazoglu’na ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.
Yapilan konusmalarin ardindan okunan dualarla Güneykent Mahallesine yapilan Abdülkadir Güldiken Cami’nin açilisi vatandaslarinda katilimiyla gerçeklestirildi.
