Gelecegin Mimarlari Nilüfer'de Bilgilendi

Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlik Fakültesi 3. sinif ögrencileri, Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek meslek alanlarindaki uygulamalar hakkinda bilgi edindi. Ögrencilerle bir araya gelen Baskan Turgay Erdem, genç mimar adaylarina egitim ve is yasamlarinda basarilar diledi.

Gelecegin Mimarlari Nilüfer'de Bilgilendi
Bursa Teknik Üniversitesi Mimarlik Fakültesi 3. sinif ögrencileri, Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret ederek, kamu sektöründeki mimarlik ve kent planlama uygulamalari hakkinda bilgi aldilar. 50’yi askin ögrenci Baris Meclisi Salonu’nda Nilüfer Belediye Baskani Turgay Erdem ve ilgili personelle biraraya geldi.

Ögrencileri agirlamaktan dolayi memnuniyetini ifade eden Baskan Turgay Erdem, “Bende sizler gibi mimarlik mesleginden geliyorum. Siz genç meslektaslarimi burada görmek beni mutlu etti. Uzun yillar serbest mimar olarak çalistim. Mimarlik kent yasami ve gelecegi için çok önemli bir meslek. Nilüfer’de önemli mimarlik çalismalarina imza atildi. Uygulama örnekleri ve süreçleri uzman arkadaslarimizdan ögrenebilirsiniz. Sizlere egitim ve meslek yasaminizda basarilar diliyorum” dedi.

Toplantida daha sonra ögrencilere Nilüfer Belediyesi Plan ve Proje Müdürü Sinan Saribal basta olmak üzere uzman personel Nilüfer’in nazim imar planlari, kent kimligi, bölgesel eylem çalismalari, harita uygulamalari, yapi ruhsati ve süreçleri hakkinda detayli bilgi verdiler. Merak ettikleri konular hakkinda sorularla yanit arayan ögrenciler, Nilüfer Belediyesi’ne misafirperverliginden dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA