Çanakkale Toplu Açilis Töreni

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan: 'Artik bir hayalden öte, gerçek bir adimi atmis olduk. 'Olur mu' dediler, 'bos vaat' dediler, 'seçimlerde söylerler, gelir geçer' dediler ama çok kisa süre içerisinde, 4 yil gibi bir zaman içerisinde birçok hizmetin, küçük hizmetin bitirilemedigi zaman içerisinde besmeleyi çektik, Lapseki'den Gelibolu'ya, Asya'dan Avrupa'ya tekrar iki kitayi birbirine bagladik' AK Parti Genel Sekreteri Fatih Sahin: 'Sizlerin gözlerindeki isiktan, yüregindeki heyecandan, 2023'te yeni bir zafere imza atacagimizin müjdesini okuyabiliyorum. Insallah gelecegimiz bugünden çok daha güzel ve parlak olacak'

AK Parti Grup Baskanvekili Bülent Turan, "Artik bir hayalden öte, gerçek bir adimi atmis olduk. 'Olur mu' dediler, 'bos vaat' dediler, 'seçimlerde söylerler, gelir geçer' dediler ama çok kisa süre içerisinde, 4 yil gibi bir zaman içerisinde, birçok hizmetin, küçük hizmetin bitirilemedigi zaman içerisinde besmeleyi çektik, Lapseki'den Gelibolu'ya, Asya'dan Avrupa'ya tekrar iki kitayi birbirine bagladik." dedi.

Turan, Biga Belediye Meydaninda düzenlenen toplu açilis töreninde yaptigi konusmada, Çanakkale'nin son dönemde aldigi tüm hizmetlerle ulusal ve uluslararasi ölçekte adini zikrettirdigini söyledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ile 1915 Çanakkale Köprüsü'nde son tabliyeyi yerlestirdiklerini dile getiren Turan, "Artik bir hayalden öte, gerçek bir adimi atmis olduk. 'Olur mu' dediler, 'bos vaat' dediler, 'seçimlerde söylerler, gelir geçer' dediler ama çok kisa süre içerisinde, 4 yil gibi bir zaman içerisinde, birçok hizmetin, küçük hizmetin bitirilemedigi zaman içerisinde besmeleyi çektik, Lapseki'den Gelibolu'ya, Asya'dan Avrupa'ya tekrar iki kitayi birbirine bagladik." diye konustu.

Turan, köprünün bölgeye katki saglayacak çok özel bir proje oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:

"2023 metre, 2 ayak araligi. Cumhuriyetimizin 100'üncü yilina atifla, 318 metre denizden yüksekligiyle, yani üçüncü ayin 18'ine, 18 Mart'a atifla, üzerindeki Yahya Çavus top figürleriyle, altindaki viyadüklerle dört ayakli, sehitler abidemizin figürleriyle, sembollerin köprüsü, Çanakkale'nin, Türkiye'nin degil, dünyanin en uzun köprüsü Çanakkale'de olacak insallah. Eger siz sahip çikmasaydiniz, destek olmasaydiniz, oy vermeseydiniz, her sikintida yanimizda olmasaydiniz, kapatma davasinda, 367 krizlerinde, darbe girisimlerinde Recep Tayyip Erdogan'a omuz vermeseydiniz bunlarin hiçbiri olmayacakti. Seçim oldu, bu millet bize oy verdi. Ekonomik sorun oldu bu millet sabretti, darbe girisimi oldu bu millet can verdi. Bizim bu millete vefa borcumuz var, can borcumuz var. Asla mizmiz yapmadan yürümeye devam edecegiz."

Hep beraber 2023'ü çok büyük farkla kazanmanin adimini atacaklarini anlatan Turan, "Artik bu seçimler herhangi bir seçim degil. Bizim askerimize, Meclisimizden büyük bir motivasyonla tezkere gönderirken, HDP ile beraber saf tutanlarla, milletiyle beraber saf tutanlarin yarisi olacak. Bu tezkereye 'hayir' demenin, Biga Meydanina geldiginde mahcup olacagini biliyor olmalari gerekirdi ancak gördügünüz gibi kendi agabeyleri, kendi liderleri, maalesef ülkesini disariya sikayet edecek kadar yanlislar yaparak bizleri bile mahcup ettiler."

Turan, milli meselelerde yanlis yapmamak durumunda olduklarini vurgulayarak, "Ülkemizin birliginde, bayragimizin dirliginde, askerimizin motivasyonunda hata yapmamak durumundayiz. O yüzden bir daha söylüyorum, Bigalilar yanlis yapanlara 'dur' deyin lütfen. Tabii ki ülkemizde dünyadaki konjonktüre bagli zaman zaman inisler çikislar olabilir. Pandemi var, kitliklar var, kuraklik var, savaslar var ama her seye ragmen beraber büyümeyi, tarimda, turizmde, sanayide, Çanakkale'mize kaldigimiz yerden, daha büyük motivasyonla yola devam etmeyi basaracagiz." ifadelerini kullandi.

- "Sizden aldigimiz güçle siyaset yapiyoruz"

AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Sahin de insani merkeze alan, hizmet odakli siyaset anlayisinin temsilcileri olduklarini aktardi.

AK Parti'nin bu yil 20'nci kurulus yil dönümünü kutladigini animsatan Sahin, söyle konustu:

"Partimizi aziz milletimiz, sizler kurdunuz. Bizler yalnizca tabelasini astik. 20 yildir sizden aldigimiz güçle siyaset yapiyoruz. 20 yildir önümüze konan tüm engelleri sizler sayesinde, sizlerin dualari sayesinde asarak siyaset yapiyoruz. Bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bölgenin parlayan bir yildiziysa, bugün AK Parti bir dünya markasiysa, bugün Genel Baskanimiz, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan bir dünya lideriyse, bu sizlerin destekleri, dualariyla olmustur."

Sahin, 2023'te önlerinde yeni bir sinav olduguna dikkati çekerek, konusmasini söyle sürdürdü:

"Sizlerin gözlerindeki isiktan, yüregindeki heyecandan, 2023'te yeni bir zafere imza atacagimizin müjdesini okuyabiliyorum. Insallah gelecegimiz bugünden çok daha güzel ve parlak olacak. Bizler bundan 20 yil önce hangi coskuyla, hangi askla, hangi heyecanla yola çiktiysak, bugün de ayni heyecanla, ayni coskuyla yolumuzu yürümeye devam ediyoruz. Bundan 20 yil önce hangi birlik ve beraberlik duygusuyla, hangi kardeslik anlayisiyla yola çiktiysak, yolumuza ayni kardeslik anlayisiyla, birlik ve beraberlik duygusuyla devam ediyoruz. Sizler bize hedef gösteriyorsunuz, bizler de o hedeflere ulasmak için gece gündüz demeden, yakin, uzak demeden, kar, boran, firtina diyemeden çalisiyoruz."

Sahin, bikmadan, usanmadan, rehavete kapilmadan kosturacaklarini, vazgeçmeyeceklerini, hedeflerine ulasmak için gece gündüz çalismaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA