Bahçeli'den Basak Cengiz Cinayeti Açiklamasi
MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, Istanbul’da kiliçli saldirganin kurbani olan Basak Cengiz’in ailesine bas sagligi dileyerek, “Katilin en agir sekilde cezalandirilmasini hassaten ve israren bekliyor, bunun takipçisi olacagimin altini çiziyorum. Akli dengesi bozuk bahanelerinin islenen cinayeti perdelemesine müsaade edilmemesini de ümit ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Bahçeli, kadinlara, kizlara ve çocuklara yönelik her türden saldiri ve siddet girdabinin genisleyerek toplumsal huzur ve sükuneti tehdit etmeye basladigindan üzüntü duydugunu ifade ederek, “Aldigimiz her aci haber, duydugumuz her vahsi olay hüznümüze hüzün eklemekte, yüreklerimize ates düsürmektedir” dedi.
Istanbul Atasehir’de eline aldigi samuray kilici ile masum bir kisiye hunharca sallayip katleden kisiyi cani olarak niteleyen Bahçeli, “Bu cani hepimizin tüylerini diken diken etmistir. Ne üzücü bir kayiptir ki Mimar Basak Cengiz kizimiz 28 yasinda hayata gözlerini yummustur” ifadelerine yer verdi.
Acinin sadece Cengin ailesinin acisi olmadigina dikkati çeken Bahçeli, “Içinde yetistikleri camiamizin ve aziz milletimizin de acisidir. Basak Cengiz kizimiza Cenab-i Allah’tan rahmetler diliyorum. Mekani cennet olsun. Hem muhterem ailesine hem de camiamiza bas sagligi temennilerimi iletiyorum” degerlendirmesini yapti.
Bahçeli, paylasimina söyle devam etti:
“Ayrica katilin en agir sekilde cezalandirilmasini hassaten ve israren bekliyor, bunun takipçisi olacagimin altini çiziyorum. Akli dengesi bozuk bahanelerinin islenen cinayeti perdelemesine müsaade edilmemesini de ümit ediyorum.”
(Mustafa Cenik/IHA)
