Türk Konseyi Binasi Açildi

Türk Dili Konusan Ülkeler Isbirligi Konseyi (Türk Konseyi) Sekretaryasi Merkez Binasi, Sultanahmet’te açildi. Açilisa Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve konseye üye ülkelerin devlet baskanlari katildi.

Türk Konseyi Sekretaryasi Merkez Binasi Açilisi Sultanahmet’e gerçeklesti. Açilisa, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Konseyi üyesi ülkelerin devlet baskanlari, Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim ve davetliler katildi.

Açilis töreninin ardindan Türk Konseyi üyesi ülkelerin bayraklarinin göndere çekildi. Törenin ardindan çevredeki bir esnaf tarafindan Cumhurbaskani Erdogan’a bir hali hediye edildi.

Açilisin ardindan Cumhurbaskani Erdogan ve beraberinde devlet baskanlarinin Türk Konseyi Devlet Baskanlari 8’inci Zirvesi’ne katilmak üzere Demokrasi ve Özgürlükler Adasi’na hareket etti.
Kaynak: İHA