Manisa'da Aranan 15 Sahis Yakalandi

Türkiye huzur ve güven uygulamasi kapsaminda Manisa il genelinde yapilan denetimlerde haklarinda yakalama karari bulunan 15 kisi yakalandi.

Türkiye Huzur ve Güven Uygulamasi kapsaminda; 07.30 - 18.00 saatleri arasinda tüm ilkokul, lise, üniversite ve ögrenci yurtlarinin çevrelerine, yakinlarindaki park ve bahçelere, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satisi yapilan yerlere, umuma açik yerler ile okulla iliskisi olmadigi halde okul çevresinde bulunan süpheli sahislar ve aranan sahislara yönelik olarak gerçeklestirilen "Huzurlu Sokaklar ve Çocuk Uygulamasi" 359 personelin emniyet mensubunun katilimiyla gerçeklestirildi.

Yapilan uygulama kapsaminda 3 bin 48 sahis sorgulanirken Sehzadeler ilçesinde 7, Turgutlu ilçesinde 3, Sarigöl ilçesinde 2, Salihli, Saruhanli ve Akhisar ilçelerinde birer kisi olmak üzere aramasi bulunan toplam 15 kisi yakalandi. Ayrica Sehzadeler Ilçe Jandarma Komutanliginca 1 adet kurusiki tabanca ve 1 adet ruhsatsiz av tüfegi ele geçirildi.

Yapilan denetimlerde 1.827 araç sorgulanirken ve 52 araç sürücüsüne toplam 23 bin 609 TL cezai islem uygulandi. 200 okul, 17 metruk bina ve 543 isletmede yapilan kontrolde ise olumsuz bir duruma rastlanilmadigi ögrenildi.
Kaynak: İHA