Tunus 36. Uluslararasi Kitap Fuari Açildi

Türkiye, Misir, Kanada ve Macaristan'in da aralarinda bulundugu 20 ülkeden 300 yayinevinin katildigi fuar, 21 Kasim'a kadar devam edecek.

Tunus'ta 36. Uluslararasi Kitap Fuari Türkiye basta olmak üzere 20 ülkeden 300 yayinevinin katilimiyla basladi.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle birçok kez ertelenmesinin ardindan "Kitap en iyi arkadastir" sloganiyla baskentteki Kerem Fuar Sarayi'nda düzenlenen fuarin açilisini Kültür Bakani Hayat Ketat el-Kermazi yapti.

Türkiye, Filistin, Libya, Misir, Cezayir, Suudi Arabistan, Kanada ve Macaristan'in da aralarinda bulundugu 20 ülkeyi temsilen 300 yayinevinin katilacagi fuar, 21 Kasim'a kadar kitapseverleri karsilamaya devam edecek.

Fuarin Müdürü Mebruk el-Menai açilis töreninde yaptigi konusmada, "okumanin bilgi edinmek için bir araç oldugunu ve kitaplarin bilgileri yillar boyunca korudugunu" belirtti.

Her yil oldugu gibi yazi ve edebiyat alaninda öne çikan ve ödül kazanan yazarlar açiklandi.

Roman dalinda Tunuslu romanci Muhammed Isa el Müeddib, kurgusal yaraticilik dalinda Tunuslu yazar Tarik el-Lemusi, siirde Tunuslu sair Seyyid et-Tiva ödül aldi.

1982'den beri her yil düzenlenen Tunus Uluslararasi Kitap Fuarinin sonuncusu Kovid-19 salginindan önce Nisan 2019'da yapilmisti.

Bu yil da 36'ncisi Nisan ayinda yapilmasi planlanan fuar, Kovid-19 salgini sonucu kitaplarin Tunus limanlarina ulasilmasinda zorluk yasanmasi nedeniyle üç kez ertelenmisti.

Kaynak: AA