Spacex Uzaya 4 Astronot Gönderdi

ABD’li uzay tasimaciligi sirketi SpaceX, Uluslararasi Uzay Istasyonu’na (ISS) 4 astronot gönderdi. Astronotlari tasiyan Dragon Kapsülü Falcon 9 roketi ile basarili bir sekilde firlatildi.

Amerika Birlesik Devletleri (ABD) merkezli uzay tasimaciligi sirketi SpaceX 4 astronottan olusan yeni bir ekibi Uluslararasi Uzay Istasyonu’na (ISS) gönderdi. Istasyonda 6 ay kalmasi beklenen ekibi tasiyan Dragon Kapsülü, SpaceX’in Falcon 9 roketiyle ABD Ulusal Havacilik ve Uzay Ajansi’nin (NASA) Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’nden basarili bir sekilde firlatildi. "Crew3" adli görevde, 3’ü Amerikali 1’i Alman olmak üzere 4 astronotun yer aldigi açiklanirken, ekibin yaklasik 24 saat içinde ISS’ye ulasmasinin beklendigi bildirildi.

6 ay sürmesi beklenen görevde ekibin bilimsel arastirma çalismalari yürütecegi ögrenildi.

NASA astronotlarini tasimisti

ABD’li milyarder is insani Elon Musk tarafindan kurulan ve Falcon 9, Falcon Heavy, Starlink, Dragon Kargo, Starship gibi uzay misyonu araçlarini bünyesinde bulunduran SpaceX, daha önce NASA için 3 kez olmak üzere toplamda 5 kez uzaya insan tasimisti. NASA için gerçeklestirilen son görevden geri dönen ekip geçtigimiz Pazartesi günü Meksika Körfezi’ne güvenli sekilde inmisti.
Kaynak: İHA