Ordu'da Seracilik Devlet Destegiyle Yayginlasiyor

Il Tarim ve Orman Müdürü Kemal Yilmaz: 'Ordu'da devlet destegiyle seraciligin ekonomiye katkisi 40 milyon liraya ulasti'.

Ordu Tarim ve Orman Müdürü Kemal Yilmaz, Ordu'da devlet destegiyle seraciligin ekonomiye katkisinin 40 milyon liraya ulastigini söyledi.

Yilmaz, Persembe ilçesindeki bazi seralardaki incelemelerinin ardindan AA muhabirine, Ordu'nun findik tarimiyla öne çiktigini ancak son yillarda seraciligin da yayginlastigini belirtti.

Özellikle iklim kosullarinin seracilik için oldukça uygun olduguna isaret eden Yilmaz, desteklemelerle bu alanda üretim yapan çiftçi sayisinin önemli oranda arttigini aktardi.

Yilmaz, bugün itibariyla Ordu'da yaklasik 320 dekar alanda örtü alti yetistiriciligi yapildigini ifade ederek, seraciligin bölge üreticisine çok ciddi gelir kazandirdigini, Ordu'da devlet destegiyle seraciligin ekonomiye katkisinin 40 milyon liraya ulastigini vurguladi.

Arazisi müsait olan çiftçilere mutlaka destek verildigini kaydeden Yilmaz, bu noktada yatirim yapmak isteyen çiftçilerin kendilerine basvurmalarini istedi.

Yilmaz, kentte seraciligin yayginlasmasiyla vatandaslarin yas meyve ve sebzelere daha ucuz ulasabildigini de sözlerine ekledi.

Üreticilerden Döndü Yalçinkaya ise bir süre önce basladigi seraciligin çok faydasini gördügünü belirterek, çocuklarinin egitim masrafini bu isten sagladigini söyledi.

Yaptigi isten duydugu memnuniyeti dile getiren Yalçinkaya, yeri müsait olanlara seraciligi önerdi.

Kaynak: AA