Gaziantep'te Okul Kütüphanelerine Destek

Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, kentte bulunan bin 400 ilkokul, ortaokul ve liseye kitap destegi verecek.

Gaziantep'te Okul Kütüphanelerine Destek
“Egitim Sehri Gaziantep” için çalismalarini araliksiz sürdüren Gaziantep Büyüksehir Belediyesi, yeni bir destege imza atti. Gaziantep Valiligi koordinatörlügünde Büyüksehir Belediyesi, Sehitkamil Belediyesi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve bir firma is birliginde 557 ilkokul, 450 ortaokul ve 393 lisenin okul kütüphanelerine bagislanacak 140 bin kitap için Valilik Fuaye alaninda protokole imza atildi. Protokol ile birlikte Gazi sehirde ögrenim gören ögrencilerin okuma aliskanliginin kazandirilmasi, okul kütüphanelerinde kitap ihtiyacini gidermek, ögrencinin kitaba erisimini kolaylastirmak ve egitimde esitsizligi ortadan kaldirmayi amaçliyor. Türkiye Is Bankasi Yayinlari’nin kitaplarinin dagitilacagi çalisma “Gaziantep Modeli” ile gerçeklesecek.

Protokol imza törenine Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Sahinbey Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, Il Milli Egitim Müdürü Yasin Tepe, firma adina ise Hasan Gürkan Bayram katildi.



"Sehri kütüphaneler sehri yapiyoruz”

Protokolde konusan Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Vali Davut Gül’e koordinasyonu için tesekkür ederek, “Proje’nin fikir babasi Ridvan Fadiloglu. Gaziantep Modeli var burada. Çocuklarimizin kitap okuma kapasitesini arttiracak çesitliligi saglamamiz lazim. Özellikle pandemide biz onlar evde oldugundan istedikleri kitaplari dagittik. Sehri kütüphaneler sehri yapiyoruz. Is Bankasi’nin destegi ile dünya klasikleri, her yas grubuna göre kitaplar aliyoruz” diye konustu.



"Kitaplara daha kolay ulasabilecekler”

‘Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor’ kampanyasinda her okula kütüphane olusturuldugunu söyleyen Vali Davut Gül, “10 gün önce Büyüksehir Belediyesi ile Türk klasikleri protokolü yaptik. Sehitkamil Belediyesi ilçedeki okullar için kitaplari aldi, Büyüksehir Belediyesi de diger okullara destek verdi. Çocuklarimiz daha çok kitaba erisebilecekler, kitaplara daha kolay ulasabilecekler” ifadelerini kullandi.

Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu ise yaptigi ziyaretlerde ögrencilerden gelen talep üzerine böyle bir proje baslatildigini aktardi, özel sektör, büyüksehir ve Sehitkamil Belediyesi olarak böyle bir organizasyona imza atmaktan onur duydugunu belirtti.

Il Milli Egitim Müdürü Tepe, 140 bin kitap temin ile çocuklarin kütüphanelere ve kitaplara erisimini kolaylasacaginin altini çizdi.
Kaynak: İHA