SANKO Üniversitesi'nde 10 Kasim Atatürk'ü Anma Programi
Cumhuriyetin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83’üncü yilinda, SANKO Üniversitesi’nde düzenlenen törenle anildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaslari ve aziz sehitlerimiz için saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törenin sunuculugunu üstlenen Tip Fakültesi intörn doktorlarindan Süleyman Akilli, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Büyük Atatürk’e duyulan sayginin temelinde sadece bu millet için yaptiklarinin degil, vatan ve insan sevgisindeki samimiyetin de bulundugunu söyledi.
Tip Fakültesi intörn doktorlarindan Buse Kaplan da, “Gözlerimiz yasli, yüreklerimizde Atamizi kaybetmenin büyük acisi yaninda, böyle bir lidere sahip olmanin gururuyla, ebediyete intikalinin 83’üncü yilinda Büyük Önder’imizi anmak için bir aradayiz” dedi.
“Tüm dünyanin saygi ve takdirini kazanmis olan Atamiz, en büyük eseri Cumhuriyetle, ilke ve devrimleriyle yasamaya devam edecek” diyen Kaplan, sözlerini söyle sürdürdü: “Biz gençler, Büyük Önder’i anlayabilmek için öncelikle onun ilke ve devrimlerini kavramaliyiz. ‘Ey yükselen yeni nesil, gelecek sizlerindir! Cumhuriyeti biz kurduk, O’nu yükseltecek ve yasatacak sizlersiniz’ sözü bizlere olan güveninin de bir ispati niteligindedir. Emanet ettigi bu güzel vatani ve Cumhuriyetimizi korumak ve daha da ileriye tasiyabilmek için var gücümüzle çalismaya devam etmeliyiz. 10 Kasim, sadece Atamizin ebediyete intikal ettigi için yas tuttugumuz gün degil, Büyük Önder’imizin bilim ve irfanla açtigi yoldan yürüyecegimize söz verdigimiz gündür.”
SANKO Üniversitesi Hastanesi Insan Kaynaklari Idari Personeli Dilek Çarik’in, Arif Nihat Asya’nin O (Mustafa Kemal) isimli siirini seslendirmesinin ardindan, “Mustafa Kemal Atatürk” konulu kisa filmin izlenmesiyle tören sona erdi.
Törenin ardindan fuaye alaninda açilan Etem Çaliskan Çizgileriyle “Atatürk Porteleri Sergisi” gezildi.
