Malatya'da Çöken Binada Arama Çalismalari Sona Erdi

Malatya’da çöken 2 katli binanin enkazinda arama-kurtarma çalismalari sona erdi. Göçügün ilk basinda kurtarilan 13 kisi disinda enkazda baska kimseye rastlanilmadi.

Malatya'da Çöken Binada Arama Çalismalari Sona Erdi
Malatya’da Inönü Caddesi üzerinde bulunan 2 katli bir binanin çökmesi sonucu yasanan göçükte enkazda arama kurtarma çalismalari sona erdi. Is makinelerinin yardimi ile enkazda arama yapan arama-kurtarma görevlileri zaman zaman sessizlik saglayarak ortam dinlemesi gerçeklestirdi. Kurtarma köpeklerinin de katildigi arama çalismalari gece yarisina kadar sürdü. Vinç yardimi ile kaldirilan beton bloklarin altlari da titizlikle aranizken, enkaz altinda kimseye rastlanilmadi.

Arama-kurtarma çalismalarinin sona ermesi ile birlikte olay yeri inceleme ekipleri de enkaz alaninda inceleme yapti. Malatya Büyüksehir Belediyesi ekipleri enkazdaki molozlarin kaldirilmasi için çalisma baslatirken, çevre illerden takviye gelen AFAD ve saglik görevlileri de arama çalismalarin tamamlanmasi ile normale döndü.

Olayin geçmisi

Sali günü aksama dogru 16.50’de Inönü Caddesi Sitmapinari mevkiinde bulunan 2 katli bir binada yasanan çökme sonucu enkaz altindan 13 kisi yarali olarak çikarilmis, hastaneye kaldirilan yarilardan 8’i tedavilerinin ardindan taburcu edilmisti. Olaydan sonra Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan baslatilan sorusturmada ise izinsiz olarak tadilat yaparak binanin çökmesine neden olan isyeri sahibi ile 3 çalisani gözaltina alinmisti.
Kaynak: İHA