Kayseri'de Siren 09.00'Da Çaldi

Kayseri’de, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatinin 83. yildönümü dolayisiyla düzenlenen etkinlikte, siren saat 09.00’da çaldi.

Kayseri'de Siren 09.00'Da Çaldi
Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 83. ölüm yildönümünde Kayseri’de anildi. Cumhuriyet Meydani’nda yagmur altinda düzenlenen törende ilk olarak Kayseri Valiligi, Garnizon Komutanligi, Kayseri Büyüksehir Belediyesi ve TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerin çelenkleri birakildi. Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan 09.05’te çalmasi gereken siren 09.00’da çaldi. Kayseri Valisi Sehmus Günaydin’in ‘henüz erken’ demesine ragmen çalmaya baslayan siren ile beraber kentte hayat durdu. Trafikteki sürücüler araçlarindan inerek saygi durusuna geçerken, yürüyen vatandaslarda durarak saygi durusunda bulundu.

Törene, Kayseri Valisi Sehmus Günaydin, Garnizon Komutani Tuggeneral Vedat Öncel, Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, Il Jandarma Komutani Tuggeneral Yüksek Yigit, kaymakamlar, ilçe belediye baskanlari, siyasi partilerin il baskanlari, askeri erkan ve vatandaslar katildi.

Törenin ardindan açiklamalarda bulunan Kayseri Valisi Sehmus Günaydin, “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatinin 83. Yildönümünde rahmetle, minnetle ve saygiyla yad ediyoruz. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere hedef olarak gösterdigi muasir medeniyetler seviyesine çikma hedefimiz için var gücümüzle çalisiyoruz. Cumhuriyetimizin kuruldugu günden bugüne kadar birçok alanda birçok gelismeler yasadik ve yasamaya devam ediyoruz. Bunlarla asla ve asla yetinmeyecegiz. Her zaman daha iyisini ve daha güzelini yapmak için var gücümüzle çalisacagiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere göstermis oldugu hedeflere ulasmak için çalismamiz ve üretmemiz gerektigini çok iyi biliyoruz. Bu hedef dogrultusunda da Kayseri olarak da üretiyoruz ve çalisiyoruz. Her gün ihracatimizi artiriyoruz. Yatirimlarimiz her geçen gün artiyor. Gençlerimize yönelik, yaslilarimiza yönelik çalismalarimiz devam ediyor. Toplumun her kesimine yönelik çalismalarimizi devam ediyor. Çocuklarimizin iyi bir egitim almasi için çalisiyoruz. Egitim kalitemizi ve fiziki mekanlari gelistiriyoruz” diye konustu.

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükiliç da, “83. yildönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmetle aniyorum. Onun yol arkadaslarini ve silah arkadaslarini da ayni duygularla aniyorum. Cumhuriyetimizin kazanimlarini kiymetini bilmeliyiz. Cumhuriyetimiz hakikaten çagdas uygarlik düzeyine ulasma yolunda adeta hizla ilerlerken yerel yöneticiler olarak bizlerde sehirlerimizi bizlere güvenen hemserilerimize layik olma adina iyi bir noktaya getirmek adina gece demeden, gündüz demeden her alanda çalismalarimizi sürdürüyoruz” dedi.

Program, Il Kültür Müdürlügü’nde Sami Yangin Anadolu Lisesi ögrencilerinin oratoryosu ile devam etti.
Kaynak: İHA