Izmir Ata'sini Andi
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatinin 83. yil dönümünde Izmir’in bütün ilçelerinde de düzenlenen tören ve etkinliklerle anildi.

Tören yogun ilgi görürken, saatler Atatürk’ün yasamini yitirdigi 09.05’i gösterdiginde saygi durusunda bulunuldu, ardindan Istiklal Marsi okundu.
Törene ayrica; Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Mehmet Imir, kurum müdürleri, askeri erkan, sehit aileleri, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari, ögretmenler, ögrenciler ve vatandaslar katildi.
10 Kasim Atatürk’ü anma programi, HABAS Hamdi Basaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen program ile devam etti. Aliaga Ortaokulu’nun ögretmen ve ögrencileri tarafindan hazirlanan programda günün anlam ve önemini belirten konusmayi Aliaga kaymakami Ömer Karaman yapti. Kaymakam Karaman’nin konusmasinin ardindan "Mustafa Kemal’i Düsünüyorum" adli siir okundu. Yine "On Kasim En Büyük Yasim” adli sarki, piyano ve isaret dili esliginde seslendirildi, anma töreni 10 Kasim oratoryosu ve ögretmenlerin seslendirdigi "Çalin Davullari" türküsüyle son buldu.
Urlalilar Ata’sini andi
Urla Cumhuriyet Meydani’nda da törenler vardi. Atatürk büstüne çelenklerin konulmasinin ardindan saat 09.05’te saygi durusunda bulunulup Istiklal Marsi okundu.
Törene; Belediye Baskan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, Garnizon Komutani Albay Osman Altun, Urla Cumhuriyet Bassavcisi Ali Armagan Karaca, sehit yakinlari, gaziler, muhtarlar, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.
Anma programi kapsaminda, Hakan Çeken Kültür Merkezi’nde de bir tören düzenlendi.
Buca Belediyesinin 3 boyutlu Atatürk sergisine yogun ilgi
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anma programi kapsaminda, Buca ilçesinde de Atatürk anitina çelenk sunma töreni yapildi. Saat 09.05’te ise Buca genelinde hayat durdu. Kentin dört bir yanindaki vatandaslar, siren sesleri ve kornalar esliginde saygi durusunda bulundu.
Buca Belediyesinde ise artirilmis gerçeklik teknolojisi kullanilarak 3 boyutlu Atatürk fotograflari sergisi düzenlendi.
Sergide; Atatürk’ün çocuklugu, egitim hayati, katildigi savaslar gibi mücadeleyle geçen yasami; animasyonlar, 3 boyutlu modellemeler, filmler ve sesli anlatimlarla sunuldu. Sergi, ziyaretçilerin büyük ilgisini gördü.
Buca Belediye Baskani Erhan Kiliç, sergiyi Cemal Yetginer Etüt, Meslek ve Sanat Atölyesi ögrencileri ile birlikte gezdi. Baskan Kiliç, minik ögrencilerle beraber sergide Atatürk için mektup yazdi. Baskan Kiliç, 23 Nisan’da ögrencilerle beraber
mektuplarini Anitkabir’e götüreceklerini söyledi.
