Araban'da 10 Kasim Etkinlikleri

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83’üncü yildönümünde Gaziantep’in Araban ilçesinde düzenlenen törenlerle anildi.

Araban'da 10 Kasim Etkinlikleri
Araban Anaokulu bahçesinde saat 09.00’da baslayan tören Araban Kaymakami Ömer Sevgili ve Araban Belediye Baskani Hasan Dogru’nun Atatürk Anitina çelenk sunumuyla basladi.

Saat 09.05’de siren esliginde saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla çelenk sunumu töreni son buldu. Araban Kaymakamligi Kongre ve Sergi Sarayi Salonunda 09.30’da devam eden program saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasi, günün anlam ve önemini belirten konusmanin yapilmasi, video gösterisi, ögrenciler tarafindan siirlerin okunmasi ve koro dinletisinin ardindan ödüllerin verilmesiyle son buldu.

Törene, Araban Kaymakami Ömer Sevgili, Araban Belediye Baskani Hasan Dogru, Araban Cumhuriyet Savcisi Yusuf Kemal, Araban Ilçe Jandarma Komutani Jandarma Üstegmen Kadir Gökhan Bakan, Araban Ilçe Emniyet Amiri Vekili Komiser Ömer Ayabak, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, ögrenciler ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA