Sanliurfa'da Uyusturucu Ile Topyekun Mücadele Karari
Sanliurfa’nin Ceylanpinar ilçesinde bir babanin oglunu uyusturucu saticilarinin elinden kurtarmak isterken saldiriya ugramasinin ardindan bir araya gelen vatandaslar, uyusturucu ile birlikte mücadele etme karari aldi.

Yasanan saldirinin ardindan vatandaslar, Ceylanpinar ilçesinde bir araya geldi. Ilçedeki bos bir insaatta bir araya gelen vatandaslar, uyusturucuya karsi birlikte hareket etme karari aldi. Toplantiyi organize eden Ahmet Çin isimli vatandas, toplantinin hiçbir siyasi parti ya da sivil toplum kurulusu adi altinda yapilmadigini, tamamen halk tarafindan gerçeklestirildigini belirterek, “Sanliurfa’nin Ceylanpinar ilçesinde uyusturucu almis basini gidiyor. En son yapilan saldiri bardagi tasiran son damla oldu” dedi.
Bütün anneler çocuklarina sahip çiksin
Toplantiya katilan kadinlar da bütün annelerin çocuklarina sahip çikmasi gerektigini vurguladi. Bunun gelecegin en büyük sorunu oldugunu söyleyen kadinlar, herkesin artik sadece elini degil bütün bedenlerini tasin altina koymasi gerektigini belirtti.
Uyusturucu Temiz Toplum Federasyonu Genel Baskani Mahmut Demir de, Ceylanpinar’da madde bagimliligiyla mücadele programi oldugunu ve uyusturucu ile mücadelede birliktelik olmasi gerektigini söyledi.
Ceylanpinar’da uyusturucunun basini alip gittigini söyleyen Salih Kalemli, “12 yasinda uyusturucu kullanan çocuklarimiz var. Bugün bana, yarin size. Kimse benim çocugum içmiyor zannetmesin. Bunlar madde içerse yarin annesini, babasini biçaklar, gasp yapar, hirsizlik yapar” diyerek birlikte mücadele etmenin önemli oldugunu belirtti.
