Çankaya Evlerinde Yeni Dönem Basladi

Ankara Çankaya Belediye Baskani Alper Tasdelen’in 21’inci yüzyilin halk evleri olarak niteledigi Çankaya Evleri, yeni döneme basladi. Covid-19 salgini önlemleri çerçevesinde sinirlandirilan kapasite ile 4 bin 587 Çankayali, 90 farkli bransta, 17 Çankaya evinde egitim alacak.

Çankaya Belediyesinin ücretsiz olarak kisisel gelisim ve meslek edindirme egitimleri verdigi Çankaya Evlerinde yeni dönem basladi.

2021 yilinin ilk döneminde 4 bin 587 Çankayali 90 farkli bransta egitim görecek. Halk Egitim Merkezlerinden gelen egitmenlerin yabanci dil derslerinden diksiyon derslerine, makyaj teknik egitiminden enstrüman çalmaya kadar genis bir yelpazede egitim verdigi ’Çankaya Evi’ kurslarini bitirenler, Milli Egitim Bakanligi onayli sertifika da alacak.

Çayyolu bölgesi 8 Kasim’da

Ekim ayi ile birlikte 17 Çankaya Evinde ilk ders zili çalarken, Çayyolu ve Yasamkent bölgesindeki 6 Çankaya Evinde egitim dönemi Kasim ayinda baslayacak. Bu bölgedeki Çankaya Evlerinde kurslara katilmak isteyen vatandaslar fotograf ve kimlik fotokopileriyle 8 Kasim’dan itibaren basvuru yapabilecek.

Yeni Çankaya Evleri geliyor

Her zaman Çankayalilarin, Baskentlilerin yararina hizmetleri hayata geçirdiklerini belirten Baskan Tasdelen, “Vatandaslarimizin yeteneklerini gelistirdikleri, evlerinin yani sira ikinci bir adres olarak gördükleri Çankaya Evlerimizin sayisini artiriyoruz. Bu yil Türkan Saylan Çankaya Evi ve Öveçler Nazim Hikmet Çankaya Evlerini hizmete açtik. Yakinda Yildiz Çankaya Evimizi de açacagiz. Dikmen Karapinar’da temel attik. Kirkkonaklar ve Çayyolu’nun temelini bu yil atacagiz. Bos zamanlarinda sosyallesebilecekleri ve adini 21’inci yüzyilin halk evleri olarak tanimladigimiz Çankaya Evlerinde gülen yüzlerle bulusmak en büyük gurur” diye konustu.

Kaynak: İHA