Çanakkale'deki Kizilay Agadere Müzesi'nde 'Kizilay Haftasi Sokagi' Kuruldu

Kizilay Haftasi dolayisiyla Çanakkale'nin Tarihi Gelibolu Yarimadasi'ndaki Kizilay Agadere Müzesi'nde "Kizilay Haftasi Sokagi" olusturuldu.

Kizilay Haftasi'nin Çanakkale'deki etkinlikleri kapsaminda Eceabat ilçesinin Kilitbahir köyünde bulunan Kizilay Agadere Müzesi'nde olusturulan Kizilay Haftasi Sokagi'nda kutlama yapildi.

Etkinliklere, Çanakkale Valisi Ilhami Aktas, Eceabat Kaymakami Mustafa Çiftçiler, Çanakkale Savaslari Gelibolu Tarihi Alan Baskani Ismail Kasdemir, Kizilay Genel Baskan Yardimcisi Murat Ellialti, Kizilay Çanakkale Sube Baskani Ergin Sezer ve ögrenciler katildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan etkinlikte, Kur'an-i Kerim tilavetinin ardindan protokol, Kizilay Haftasi Sokagi'na geçerek ögrencilerle bir araya geldi. Protokol üyeleri etkinlikte sahnelenen tiyatro oyununu çocuklarla izledi.

Daha sonra Kizilay Genel Baskan Yardimcisi Murat Ellialti, müzeyi gezen katilimcilara, müze ve Kizilay hakkinda bilgi verdi.

Kizilay Haftasi boyunca gönüllülük üzerine stantlar kurulacak Kizilay Agadere Müzesi'nde, çocuklar için oyun alanlari ve tiyatro gösterileri gerçeklestirilecek.

Kaynak: AA