Van'da Asi Ikna Timleri Kuruldu
Van Egitim ve Arastirma Hastanesi, koronavirüs salginindan korunmak için asilanacak kisiler listesinde olmasina ragmen simdiye kadar asilarini yaptirmayan vatandaslari ikna etmek için saglik çalisanlarindan olusan asi timlerini kurdu.

“Koronavirüse karsi önemli adimlar atilmistir”
Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Bashekimi Dr. Ögretim Üyesi Kamil Yavuzer, “Ekiplerimiz vatandaslarin asiya karsi olumsuz düsüncelerini ortadan kaldirabilmek, asinin insanlar üzerindeki faydalari nelerdir gibi konularda bilgilendiriyorlar. Ekipler, asi olmak istemeyen ya da asi olmakta tereddüt yasayan vatandaslara mobil olarak tek tek ulasiyor ve ikna ediliyorlar. Van Il Saglik Müdürlügümüz koordinasyonunda koronavirüse karsi önemli adimlar atilmistir” dedi.
“Koronavirüsle mücadelede tek silahimiz asi yaptirmak”
Saglik Bakim Hizmetleri Müdürü Necla Yesilova ise “Yapilan birebir görüsmelerde kafalardaki soru isaretleri gideriliyor. Asi timleri görüstükleri vatandaslari ikna ederek hastaneye davet ediliyorlar. Ardindan asi olmak istemeyenlere ise asi konusunda detayli bilgilendirme yapiliyor. Hastanemiz bünyesinde 20 kisilik bir ekip olusturarak çagri merkezi kuruldu. Koronavirüsle mücadelede tek silahimiz asi yaptirmak. Bu baglamda vatandaslarimiza asi uygulamalari hakkinda detayli bilgi verilip, asi olmalari konusunda gerekli bilgilendirmeleri yapiyoruz” seklinde konustu.
