Salihli Diyanet-Sen 'Vefa' Yemeginde Bulustu

Diyanet-Sen üyeleri, Salihli Temsilciligi tarafindan Camiler ve Din Görevlileri haftasi dolayisiyla düzenlenen ’Vefa’ yemeginde bulustu.

Salihli Diyanet-Sen 'Vefa' Yemeginde Bulustu
Saliha Cami Imam Hatibi Serkan Dinçer’in Kur’an-i Kerim tilaveti dinletisi ile baslayan programin açilis konusmasini yapan Diyanet-Sen Salihli Temsilcisi Mehmet Demirtas, Salihli’de Diyanet-Sen bayragini daha iyi noktalara getirebilmek için azim ve gayretle çalismaya devam ettiklerini söyledi.



“Sendikacilik bir davadir, bir gönül isidir”

Korona virüs pandemisinden dolayi birçok etkinligi yapamadiklarini belirten Demirtas, “Diyanet-Sen üyelerimizle vefa yemeginde bir araya gelmek istedik. Sendikacilik bir davadir, bir gönül isidir. Sendikacilik gönül alma isi degildir. Biz bu yola, bu davaya bas koyduk, bu davada yürümeye devam edecegiz. Her daim Diyanet-sen bayragini Salihli’de dalgalandirmaya devam edecegiz” dedi.

Sözlesmeli çalisan din görevlilerine kadro müjdesi veren Demirtas “2022 yilinda sözlesmeli arkadaslarimiz kadroya geçecekler. 3600 ek gösterge de 2022 yilinda tamamlanmis olacak. Tüm bunlar sendikanin kazanimlaridir” diye konustu.



“Bizler sizlere hizmet için buradayiz”

Salihli’deki üyeleri ile ’Vefa’ yemeginde bulusturan Diyanet-Sen Salihli Temsilcisi Mehmet Demirtas’a tesekkür eden Manisa Sube Baskani Ahmet Özdemir, bu bulusmanin kendilerini çok mutlu ettigini söyledi.

Sendikaciligin bir durus oldugunu ve siradan bir dernek olmadigini vurgu yapan Özdemir, “Türkiye’de yetkili tek sendika biziz. Ancak yetkili sendika olup, bu bayragi tasimak zordur. Bu yetki bayragini her sendika tasiyamaz. Ama bu bayragi Diyanet-Sen olarak en iyi sekilde tasiyoruz” diye konustu.

Sendika olarak her zaman üyelerinin yaninda olduklarini belirten Özdemir “Manisa’da bin 780 üyemiz var. Biz sizler için buradayiz, size hizmet için buradayiz” dedi.



“Personelimle gurur duyuyorum”

Uzun bir aradan sonra personeli ile vefa yemeginde bir araya gelmekten mutluluk duydugunu anlatan Salihli Ilçe Müftüsü Adem Karakelebek, “Sizlerle her zaman gurur ve seref duyuyorum. Bizleri bu programda bir araya getiren Diyanet-Sen Temsilciligimize tesekkür ediyorum” dedi.

Yapilanin duanin ardindan Vefa yemegi programi çekilen hatira fotografi ile son buldu.

Vefa yemegine Ilçe Müftüsü Adem Karakelebek, Diyanet-Sen Sube Baskani Ahmet Özdemir, Diyanet-Sen Salihli Temsilcisi Mehmet Demirtas, Egitim Bir- Sen ve Memur-Sen Temsilcisi Yildirim Özkan, AK Parti Gençlik Kollari Baskani Can Yetis ve sendika üyeleri katildi.

Kaynak: İHA