Mardin'de Eski Hükümlüler Devlet Destegiyle Is Sahibi Oldu

Mardin'in Midyat ilçesinde, "Engelli ve Eski Hükümlüler Kendi Isini Kurma Projesi" kapsaminda hibe desteginden faydalanan eski hükümlüler is yeri sahibi oldu.

Cumhuriyet Bassavcisi Burak Olgun baskanliginda, Midyat Cumhuriyet Bassavciligi Denetimli Serbestlik Müdürlügü Koruma Kurulu Toplantisi Denetimli Serbestlik Salonunda gerçeklestirildi.

Olgun, toplantida, modern ceza infaz sisteminde hükümlülerin dis dünyaya adaptasyonlarinin saglanmasina yönelik is ve islemlerin yürütülmesinin önemli oldugunu söyledi.

Bu anlamda daha önce Açik Ceza Infaz Kurumunda Denetimli Serbestlik Sube Müdürlügü ile çalismalarinin bulundugunu dile getiren Olgun, koruma kurulunun amacinin hükümlülerin is sahibi olmalarina yönelik çalismalar yapmak oldugunu aktardi.

Olgun, "Hükümlüler cezalarini infaz ettikten sonra toplum hayatina is sahibi de olarak adapte olmalari sebebiyle bir daha en azindan tehlikeli alanlara girmeyip, bu alanlardan uzak duracaklari düsüncesiyle hareket ediyoruz. Onun için ben bu meseleyi çok önemsiyorum." dedi.

Daha sonra "Engelli ve Eski Hükümlüler Kendi Isini Kurma Projesi" kapsaminda 32 bin 877 lira hibe desteginden yararlanan eski hükümlü M.N.G'ye ait oto yikama ve kuaför dükkani ile S.B'ye ait ariciliga iliskin is yerinin açilisi yapildi.

Açilisa, Midyat Kaymakami Ahmet Solmaz, Midyat Belediye Baskani Veysi Sahin, Cumhuriyet Bassavcisi Burak Olgun, Cumhuriyet Savcisi Asef Türkmen, Ilçe Emniyet Müdürü Mevlut Tüylü, Mardin ISKUR Müdürü Mehmet Akin, Midyat Denetimli Serbestlik Müdürü Habil Kanoglu ve Midyat Denetimli Serbestlik Müdürlügü Koruma Kurulu üyeleri katildi.

Kaynak: AA