Görele Pidesi Tescil Yolunda

Giresun’un Görele Ilçesinin marka degeri olan Görele pidesi’nin cografi isaret alarak tescillenmesi yolunda çalismalarin devam ettigi bildirildi.

Görele Pidesi Tescil Yolunda
Görele Belediyesi tarafindan Görele pidesi’nin cografi isaret alarak tescillenmesi yolunda Görele Belediyesi, Giresun Il Tarim ve Orman Müdürlügü’nce ortaklasa çalismalar yürüttükleri belirtilirken Belediye Baskani Tolga Erener, Görele pidesinin Türkiye çapinda hak ettigi yere ulasacagini söyledi.



Erener, “Ilçemizin degerlerinden olan Görele pidesinin cografi isareti alinmasi için Giresun Tarim il müdürlügü ile beraber yapmis oldugumuz ortak çalisma sonucu Türkiye patent enstitüsüne basvurumuzu yaptik. Daha evvelde ayni sekilde ilçemizin ait olan Görele dondurmasini ve Çavuslu ekmegimizin cografi isaretini almistik eminim ki, yapmis oldugumuz basvuru Görele pidesi içinde geçerli olacaktir ve gerçekten bu nami olan Görele pidesinin Türkiye çapinda hak ettigi yere ulasacaktir” dedi.

Pide ustasi Kadir Imanci ise, “Görele pidesinin tescilleme konusunda tanitimini yapacagiz, pidelerimizi firina attik. Görele pidesini her yerde yapmaya çalisirlar ancak, Görele pidesi özel sadece Görele’ye has bir pidedir. Peynirli pideye tat veren yöresel peynirimiz var. Kiymali, kavurmali ve birçok pide çesitleriyle tescilleme yolunda ilerliyoruz” diye konustu.

Görele pidesinin özelliklerini anlatan pide ustasi Asim Alaca’da “Görele pidesinin özelligi, pideden ziyade kullanilan malzemeden kaynaklaniyor. Bu konuda tescilleme yolunda ilerliyoruz. Kiymamiz, yöremizde yetisen hayvanlarimizdan saglanmaktadir. Ayrica imansiz peynir dedigimiz yayla peyniri ve tereyagini kullaniyoruz dolayisiyla bunlar pidemize ayri bir lezzet katiyor” dedi.

Kaynak: İHA