Elazig'da 365 Depremzede Daha Evlerine Kavustu

Elazig’da 24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklügündeki deprem sonrasi köylerde yapimina baslanan konutlar tamamlandi. Toplam 9 farkli noktada hak sahibi olan 365 depremzede yapilan kura ile yeni konutlarina kavustu.

Elazig'da 365 Depremzede Daha Evlerine Kavustu
Elazig’da deprem sonrasinda yapimina baslanan tamamlandikça da teslim edilen 365 konutun kura çekimi ile hak sahipleri belirlendi.

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8’lik depremde Elazig’da 37, Malatya’da 4 olmak üzere 41 kisi hayatini kaybetti, iki sehirde binlerce konut ise agir hasar gördü. Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in talimati Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum’un koordinesinde 24 bin 83 konutun insa edilmesi için çalisma baslatildi. Çalismalar kapsaminda tamamlanan binlerce konutun teslimati yapildi. TOKI tarafindan kirsal alan ve kentsel dönüsüm alanlarinda yapimina baslanan Degirmenönü, Koçkale, Korucu, Içme-1, Içme-2, Kumla, Sarikamis, Yolüstü ve Konakalmaz köylerinde de konutlar tamamlandi. Hak sahibi olan ve jeolojik, insaat, kadastral bakimdan yerleri uygun olmayanlar için yapilan afet konutlarina yer seçimi yapilan 365 hak sahibinin kura çekimi bugün yapildi. 9 farkli farkli noktada hak sahibi olan 365 depremzede için yapilan kura çekimi AFAD binasi toplanti salonunda 1. Noter Ahmet Alici baskanliginda Vali Dr. Ömer Toraman’in da katilimiyla gerçeklestirildi.

Kura çekilisi açilisinda konusan Elazig Valisi Dr. Ömer Toraman, “Malum oldugu üzere geçirmis oldugu depremler sonrasi iyilestirme faaliyetleri için devletimiz bütün imkanlariyla seferber olmus durumda. Bu çerçevede hayatin tekrar normale dönmesi için vatandaslarimizin ve tekrar konutlara kazandirilmasi için geceli gündüzlü bakanlarimizin nezaretinde bütün kurum ve kuruluslar yogun bir gayret gösteriyorlar. Kademeli olarak da hak sahibi vatandaslarimiza noterimiz kura çekmek suretiyle kuralarini belirliyorlar. Bugün de insallah 489 konut için noterimiz tarafindan kura çekimi yapilacak. Bunlarin 365 tanesi kentsel alanda ki konutlar 124 tanesi de kirsal alandaki konutlari kapsiyor" dedi.

Kirsal alani önemsediklerini vurgulayan Vali Toraman, "Çünkü bu 124 konut 8 köyümüzde su anda vatandaslarimizca bekleniyor. Köylerimizde de insallah vatandaslarimiz kuralarini noterimizin elinden çekmis olacaklar. Bugün yine kura çekimi içerisinde daha önce kurasi çekilmis bir kisim vatandaslarimizin yeni kurasi çesitli sebeplerle yeniden kura çekilecek. Bu sebeple 32 vatandasimiz da nihai olarak konutlarini belirlemis olacaklar. Deprem sonrasi iyilestirme çalismalari kapsaminda islemlerin süratlenmesi ve hizlanmasi için AFAD Baskanligimiz, Içisleri Bakanligimiz ve bizzat bakanimizin nezaretinde çok yogun mesai harciyor. Hakeza Çevre ve Sehircilik Bakanimiz bizzat ilgili birimleri TOKI vasitasiyla yakindan takip ediyor. Bize düsende burada kanun ve mevzuat çerçevesinde diyalogla vatandaslarimizin beklentilerini çok süratli karsilamak ve hizli hareket etmektir. Vatandaslarimizin memnuniyetini elde edebilmek için yogun bir mesai harcayacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA