Tayvan Milli Günü, Ankara'da Kutlandi

Tayvan'in Ankara Temsilcisi Volkan Chihyang Huang: '(Çin), sadece ülkemin uluslararasi katilimlardaki yerini kötü niyetli olarak sikistirmakla kalmayip, ayni zamanda savas gemileri ve uçaklari ülkemin etrafindaki deniz ve hava sahasina daha sik girerek barisi tehdit etmeye devam ediyor'.

Tayvan'in Ankara Temsilcisi Volkan Chih-yang Huang, Çin'in uluslararasi baskilari ve Tayvan'a yönelik tehditlerinin geçen yil daha da yogun hale geldigini belirterek, "Sadece ülkemin uluslararasi katilimlardaki yerini kötü niyetli olarak sikistirmakla kalmayip, ayni zamanda savas gemileri ve uçaklari ülkemin etrafindaki deniz ve hava sahasina daha sik girerek barisi tehdit etmeye devam ediyor." dedi.

Huang'in ev sahipliginde, Ankara'da bir otelde Tayvan'in 110. yil Milli Gün resepsiyonu verildi.

Resepsiyona TBMM Içisleri Komisyonu Baskani Celalettin Güvenç'in yani sira çok sayida yabanci misyon temsilcisi ile is, sanat ve akademi çevrelerinden isimler katildi.

Tayvan ve Türkiye'nin milli marslarinin okunmasiyla baslayan etkinlikte konusan Huang, Tayvan'in 110'uncu Milli Günü'nü kutlamak üzere misafirleri görmekten büyük memnuniyet duydugunu söyledi.

Huang, Çin'in uluslararasi baskilari ve Tayvan'a yönelik tehditlerinin geçen yil daha da yogun hale geldigini belirterek, "Sadece ülkemin uluslararasi katilimlardaki yerini kötü niyetli olarak sikistirmakla kalmayip, ayni zamanda savas gemileri ve uçaklari ülkemin etrafindaki deniz ve hava sahasina daha sik girerek barisi tehdit etmeye devam ediyor." dedi.

Çin'in Tayvan Bogazi basta olmak üzere bölgedeki provokatif eylemlerinin uluslararasi toplumda büyük endise uyandirdigini kaydeden Huang, "Tayvan, Çin'in genisleme tehdidinin en ön saflarinda yer aliyor." diye konustu.

Huang, Tayvan'in ekonomik performansina isaret ederek, "Tayvan, 2021'de dünyanin en rekabetçi sekizinci ülkesi oldu." ifadesini kullandi.

Türkiye'nin mültecilere yönelik insani yardimlarda önemli bir rol oynadigini dile getiren Huang, "Bu, hiçbir ülkenin tek basina üstesinden gelemeyecegi karmasik ve kronik bir sorundur." dedi.

Güvenç de Tayvan halkinin milli gününü kutladigini belirterek, "Tayvan dünyanin öbür ucunda biz bu ucundayiz ama iki kardes halkiz. Iliskiler sinirli olsa da Tayvan bizler için dost ve kardes ülke." diye konustu.

Resepsiyonda konuklara Tayvan mutfagindan yemekler ikram edildi.
Kaynak: AA