Sifon Limonata Yerini Nar Suyuna Birakti

Eskisehir’in yaz aylarinin vazgeçilmez içecegi olan sifon limonata, havalarin sogumasiyla birlikte yerini nar suyuna birakti.

Sifon Limonata Yerini Nar Suyuna Birakti
Yaz aylarinda Eskisehirlilerin en çok tercih ettigi ve sokaklardaki büfelerde rahatça bulabilecegi sifon limonata, havalarin sogumasiyla birlikte tezgahlardan yavas yavas kalkmaya basladi.

Sifon limonata, limon ve portakaldan olusan ve sonra da sodayla karistirilarak bir nevi dogal gazoz gibi soguk servis ediliyor. Nar mevsiminin gelmesiyle sifon limonatacilar, nar suyu sikmaya basladi.

Sifa deposu olan nar suyunun, Mart ayina kadar tezgâhlarda satilacagi ögrenildi. Boyutuna göre fiyatlarinda degisiklik gösteren nar suyu, orta boy bardakta 6 liradan satisa sunuluyor.

“Günde ortalama 150 bardak nar suyu satiyorum”

Eskisehir’de tezgâhini bu hafta itibariyle nar meyvesini getirdigini söyleyen Abdullah Satir, günde 150 bardak nar suyu sattigini söyledi.

Satislarin Mart ayina kadar devam edecegini aktaran Satir, “Nar suyunu bu hafta satmaya basladik. Su an baya bir ragbet görüyor. Zaten nar suyu çok faydali oldugu için insanlar tarafindan sikça tercih ediliyor. Vatandaslar 15 gündür her gün “nar suyu ne zaman gelecek” diye soruyorlardi. Hale nar gelmisken hemen aldik ve nar suyunu satmaya basladik. Bardak boyutuna göre fiyatlarimiz degiskenlik gösteriyor. Küçük boy bardagi 4 TL, orta boy bardagi 6 TL, büyük boy bardagi ise 8 TL’den satiyorum. Günde ortalama 150 bardak nar suyu gidiyor ve satislarimiz Mart ayina kadar sürer” diye konustu.

Kaynak: İHA