Lavrov Ve Blinken Telefonda Görüstü

Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan ile Moskova’daki görüsmesi öncesinde ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Lavrov Ve Blinken Telefonda Görüstü
Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov, baskent Moskova’da Iranli mevkidasi Hüseyin Emir Abdullahiyan ile görüsmesi öncesi ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile telefon görüsmesi yapti. Görüsmede, ana gündem konusunun Iran ile imzalanan fakat ABD’nin bir önceki baskani Donald Trump döneminde ABD’nin çekildigi Ortak Kapsamli Eylem Plani (JCPOA) oldu.

Rusya Disisleri Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, "Amerikan tarafinin girisimleriyle Rusya Disisleri Bakani Sergey Lavrov ile ABD Disisleri Bakani Antony Blinken arasinda telefon görüsmesi gerçeklesti. Muhataplar, Iran Nükleer Programinin çözümüne yönelik Ortak Kapsamli Eylem Planinin (JCPOA) tam olarak uygulanmasina yönelik beklentiler hakkinda görüs alisverisinde bulundular ve ayrica ikili gündemdeki bir dizi güncel konuyu tartistilar" denildi.
Kaynak: İHA