Ezine'de Zeytinyagi Üreticileri Bilgilendirildi

Çanakkale Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan Ezine ilçesinde faaliyet gösteren zeytinyagi üretim tesislerine yönelik hijyen kurallari ve zeytinyagi mevzuati ile ilgili egitim ve bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Ilçe Müftülügü Konferans Salonu'ndaki toplantida, bölgede faaliyet gösteren zeytin ve zeytinyagi üretim tesisi yöneticilerine yönelik Tarim ve Orman Müdürlügü Gida ve Yem Sube Müdürü Ahmet Kilinç koordinatörlügünde gida mühendisleriyle hijyende dikkat edilecek hususlar, yönetmelige uygun etiket ve analiz degerleri konularinda bilgilendirmelerde bulunuldu.

Ezine Tarim ve Orman Müdürü Ismail Bilir, programda yaptigi konusmada, yeni bir zeytin ve zeytinyagi sezonun daha basladigini söyledi.

Isletme faaliyetlerinin baslayacak olmasindan dolayi zeytinyagi isletmelerine yönelik çalisma yaptiklarini anlatan Bilir, "Üretim ve yasal gereklilikler noktasinda bilgilendirerek, olasi yasanabilecek olumsuzluklarin önünü simdiden kesmek ve zeytinyagi üreticilerimizin en dogru bilgiyi birinci ve en yetkili agizdan almalari amaciyla böyle bir toplantiyi organize ettik. Üreticilerimizin bereketli bir sezon geçirmelerini, toplantimizin da hayirli olmasini diliyorum." dedi.

Kaynak: AA