Davraz'da Zambak Ekimi Yapildi

Davraz Turizm Merkezi’nde turizmi 12 aya yayma hedefiyle sürdürülen çalismalar kapsaminda Isparta Valisi Ömer Seymenoglu’nun da katilimiyla zambak ekimi yapildi. 15 dekarda ekimi yapilan zambaklar alt yapisi hazirlanan damlama sulama sistemiyle yetistirilecek. Davraz’da geçtigimiz yillarda deneme amaçli dikilen lavantalar basari bir sekilde yetiserek bu sezon hasat edildi ve merkeze gelir saglanmisti.

Davraz'da Zambak Ekimi Yapildi
Davraz’daki lavanta tarlasi Türkiye’nin tek bir alanda olusturulmus en büyük lavanta tarlasi olma özelligi tasiyor. Geçtigimiz yillarda yine lavantayla beraber deneme dikimi yapilan güller de basarili bir sekilde yetiserek katma deger sagladi. Merkezde 50 dekar alanda gül bahçesi olusturuldu. Böylelikle Isparta’daki gül ve lavanta sezonu Davraz sayesinde birer ay uzamis olacak. Sezonunda gül ve lavanta hasatina yetisemeyen konuklar, gülü Temmuz ayi ortalarina kadar, lavantayi ise Eylül ayi ortalarina kadar Davraz’da görebilecek.

Davraz Turizm Merkezi kis sezonu hazirliklarini da devam ediyor. Geçtigimiz yillarda yapilan modern günübirlikçi tesisleri, düzenli araç oto parklari ve kamelyalariyla ziyaretçilerine nitelikli hizmet sunmaya kaldigi yerden devam edecek. Merkezde mekanik tesislerin ve kayak pistlerinin bakimlari da aksatilmadan yapilarak önümüzdeki kis sezonuna hazirlaniyor. Merkezin pist kalitesinin arttirilmasi ve karin çabuk erimesinin önüne geçebilmek için tesisler bölgesindeki alanda çimlendirme çalismalari devam ediyor.

(Muhammed Enes Yapalikan/IHA)
Kaynak: İHA