Borsa Günü Düsüsle Tamamladi

Borsa Istanbul'da BIST 100 endeksi, yüzde 1,43 deger kaybederek günü 1.371,69 puandan tamamladi.

BIST 100 endeksi, önceki kapanisa göre 19,96 puan azalirken, toplam islem hacmi 15,8 milyar lira seviyesinde gerçeklesti.

Bankacilik endeksi yüzde 0,75 ve holding endeksi yüzde 2,11 deger kaybetti. Tüm sektör endeksleri gerilerken, en çok kaybettiren ise yüzde 3,85 ile tekstil, deri oldu.

Analistler, küresel piyasalarda petrol basta olmak üzere ham madde fiyatlarindaki artis ve bu paralelde enflasyondaki yükselisin beklenenden daha uzun sürecegi endiseleri, ABD'deki temerrüt olasiligi ve Çin'de borç krizi gibi süregelen faktörlerin pay piyasalarini baskilamaya devam ettigini belirterek, tahvil faizlerindeki yükselisin de etkisiyle satislarin derinlestigini söyledi.

Yarin Avrupa Merkez Bankasi yetkililerinden gelecek açiklamalarin piyasalarin odaginda yer alacagini aktaran analistler, veri gündeminde ise yurt içinde Hazine nakit dengesi ile haftalik para ve banka istatistikleri, yurt disinda ise ABD'de haftalik issizlik basvurulari, Almanya'da sanayi üretimi verilerinin öne çikacagini bildirdi.

Analistler, teknik açidan BIST 100 endeksinde 1.370 seviyesinin destek, 1.390 puanin ise direnç konumuna geldigini kaydetti.

Kaynak: AA