Baskan Posbiyik, 2014-2019 Dönemi Iskan Magdurlarini Dinledi

Zonguldak’in Eregli Ilçe Belediye Baskani Halil Posbiyik, belediye meclis toplantisinda 2014-2019 döneminde yapilan insaatlarla ilgili mülkiye müfettisleri tarafindan incelemeye alinan iskan sorununa açiklama getirdi.

Baskan Posbiyik, 2014-2019 Dönemi Iskan Magdurlarini Dinledi
Kdz. Eregli Belediye Baskani Halil Posbiyik, Kdz.Eregli Belediye Meclisi ekim ayi toplantisinda yaptigi konusmada, belediyeye daha önceki dönemden kalma pek çok dava dosyasinin geldigini söyledi.

Mülkiye Müfettislerinin bir takim dosyalara el koydugunu anlatan Posbiyik, ’Belediye iskan vermiyor, para istiyor’ diyen müteahhitlere sert tepki gösterdi.

Posbiyik’in açiklamasinda sunlari söyledi:

"Mülkiye müfettisleri geldi bir takim dosyalara da el koydu. Su anda da devamli davalar geliyor. Eski belediye baskani falan, kaç kisi mahkemeye sevk edildi. Eski meclis üyeleri hakkinda zimmet suçlamasi dosyasi geldi yeni. Her gün dava geliyor. Devlet unutmaz, akli çok zengindir, kalicidir, unutmaz. Benim meclisimde bulunan mimarlar da var listede. Bunlar o günlerde (2014-2019 dönemi) o 5 seneyi 10-15 yil geriye götürdüler. Bitmis Eregli, toparlayamiyoruz halen daha. Orada fazla yerler var. Bunlara el konuldu.

Ruhsati almislar, iskanlarini alamiyorlar, müfettisler el koydu. Müteahhitler ve dosyalar belli. Mesela Sarikokmaz’da yer var, bunlarin içerisinde bir firma. 4 bin 500 metrekare emsalden fazla yapmis. 4 bin 500 metrekare deyince çok basit geliyor, 20-30 tane daire çikar oradan, 10-20 trilyon yapar. Simdi üçüncü sahislara iskan veremedikleri için su dertleri var. Çok güzel bir program da ortaya çikti. ‘Halil Posbiyik bize iskani vermiyor!’. Ben buna imza attigim zaman memurum, Imar Müdürüm Agir Cezaya gidecek, hapse girecek. Sen para kazanacaksin diye ben onlara imza mi attirayim. Dün birisi aradi, insaattan çagirdik belediyeye, gelmedi. Ben para istemisim iskani verecekmisim. Yaziklar olsun. ‘Belediye iskan vermiyor, para istiyor’ diyen müteahhitlere yaziklar olsun. Onlari tespit etmeye çalisiyorum. Siz geçen dönem milyonlari vurdunuz zaten, yine milyonlari vuracaksiniz diye memurlarimi, çalisanlarimi hapse mi attiracagim. Hep para kazanacaklar. Bu dünyanin ötekisi de var.

Hem benden fazla Müslüman gözüküyorsun bu dünyanin öbür tarafi da var. Bu insaatçilarin yüzde 80’i benim karsi partimdeki arkadaslar. Arasinda Kumas, Demiray da var. Bunlarin hepsi diyor ki ‘bakan benim arkadasim, köylüm, bakan yardimcisi bizim amcaoglu’ Bu kadar bunlari taniyorsunuz, 3 kisilik bir heyet Ankara’ya gidin deyin ki, ’Su tarihe kadar ruhsat alanlarin iskani verilir’ diye yazi verin; biz de verelim. ‘Bakan benim tanidigim, arkadasim, akrabam’ diyenler Ankara’ya gidemiyor; boyuna belediyeye geliyor, ‘iskan verin’ diyor. Ben size yedirir miyim memurlarimi. Zaten geçen dönem götürenler götürdü mali. Geçen dönem götürenler simdi hazirlik yapiyorlar, çünkü o hayallerle yasiyorlar. Daha neler var neler de zamani var. "

Baskan Posbiyik, daha sonra meclis toplantisina katilan iskan magduru aileleri dinledi. Yasanan sorunu, birinci elden magdurlara anlatti, yapilmasi gerekenler konusunda görüslerini paylasti.
Kaynak: İHA