'Ayaga Kalk Hosab' Projesinde Çalismalar Devam Ediyor

Van’in Gürpinar Belediyesi tarafindan tarihi Hosap Kalesi’nin dokusunu korumak ve ihtisamini ön plana çikarmak amaciyla mahalle genelinde uyguladigi "Ayaga Kalk Hosab" projesi çalismalari devam ediyor.

'Ayaga Kalk Hosab' Projesinde Çalismalar Devam Ediyor
Gürpinar Belediyesi’nin "Ayaga Kalk Hosab" projesi kapsaminda bu yil 1. etap çalismalari kapsaminda insa edilen yapinin içerisinde 27 isyeri ve 18 konut yer aliyor. Çevre düzenlemesiyle birlikte yil içerisinde hizmete alinmasi planlanan binanin, mahallede olan konut ihtiyacina da çözüm bulmasi bekleniyor. Projenin uygulandigi alanda incelemelerde bulunan Gürpinar Belediye Baskani Hayrullah Tanis, teknik ekipten bilgi alarak çalismalarin hizlandirilmasi yönünde talimat verdi. Bölgedeki çalismalarin tarihi dokuya uygun yapildigini belirten Baskan Tanis, projenin tamamlanmasiyla mahallenin çehresinin degisecegini söyledi.

Ilçede hizmet anlaminda tarihi günlerin yasandigini belirten Baskan Tanis, “Iki yildir sürdürdügümüz çalismalar neticesinde bu yaz projemizin ilk etap çalismalarini baslatmistik. Çalismalarda sona yaklasiyoruz. Tamamlanmasiyla birlikte esnafimiz için yeni isyerleri ve Hosab’ta kalmak isteyen memurlarimizin konut ihtiyacini karsilamis olacagiz. Hosab mahallemizin sosyo-kültürel yapisi ve kalenin tarihi siluetine uygun olarak 3 etap halinde planladigimiz projemiz önümüzdeki yillarda da devam edecektir” dedi.

Baskan Tanis’a Belediye Meclis üyesi Suat Dinçer’de eslik etti.
Kaynak: İHA