Ordu'da 8 Milyarlik Devlet Yatirimi

Ordu’da sektörel gelismeler ile yatirimlari degerlendirmek, sorunlari ve çözüm önerilerini ele almak, kurumlar arasi isbirligi ve koordinasyonu saglamak amaciyla yapilan Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi, Vali Tuncay Sonel’in baskanliginda yapildi.

Ordu'da 8 Milyarlik Devlet Yatirimi
2021 yili 4. dönem Il Koordinasyon Kurulu toplantisinin açilisinda bir konusma yapan Vali Tuncay Sonel, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in himayelerinde, Kiymetli Bakanlarimiza, Sayin Vekillerimize, Büyüksehir Belediyemize, Bölge Müdürlerimize kisaca Ordu ailemizin katkilariyla 2021 yili Eylül ayi sonu itibariyle Ilimizdeki kamu yatirim projesi sayisi 347’dir. Bu yatirimlarin toplam proje bedeli yaklasik 7 milyar 982 milyon TL olup, önceki yillar harcamasi 2 milyar 79 milyon TL, bu yilin ödenegi ise 1 milyar 878 milyon TL’dir. Yatirimlarin yil içi harcamasi ise 868 milyon TL’dir. Yatirimlarda, projelerin toplam bedeline göre yüzde 36,94 oraninda nakdi gerçeklesme saglanmistir” dedi.

Yatirimci kurum ve kuruluslarin Il Yatirim Takip Sistemi’ne (ILYAS) girmis oldugu verilere göre, Ordu’da yürütülen 347 adet kamu yatirim projesinden 175 adedinin devam eden proje oldugunu söyleyen Vali Sonel, 24 adedinin ihale, 8 adedinin tasfiye, 71 adedinin ise proje asamasinda bulundugunu ifade etti.



347 projenin 144’ü Büyüksehir Belediyesi’nin

2021 yili içerisinde 69 adet projede yüzde100 gerçeklesme saglanarak, yatirimlarin tamamlandigini vurgulayan Vali Tuncay Sonel, ”Ilimizdeki toplam 347 yatirim projesinin 144 adedi Ordu Büyüksehir Belediyesi ve Ilçe Belediyelerine aittir. Ilimizdeki yatirimlar agirlikli olarak, diger kamu hizmetleri, tarim, ulastirma-haberlesme, egitim ve turizm ile saglik sektörlerinde yogunlasmaktadir” diye konustu.

Ordu’da güzel bir birliktelik, beraberlik olduguna dikkat çeken Vali Tuncay Sonel, ”Sayin Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere ilimizde yapilan yatirimlara emek veren herkese sükranlarimi sunuyorum, toplantinin hayirli olmasini diliyorum” diyerek, konusmasini tamamladi.

Güler’den 3 uyari

Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler ise yaptigi konusmada, ”Ordu, ileriki dönemlerde iklim degisikliginden dolayi nüfus olarak daha da artacak. Bizim simdiden altyapi, gida güvenligi ve su konusunda hazirlik yapmamiz lazim. Bu üç noktada biz bir teyakkuz içinde bulunursak iyi olur diye düsünüyorum. Bu noktada bizim çok iyi koordinasyonumuz var. Valimiz sag olsun çok sansliyiz bu noktada. Sizler de öylesiniz. Bu birlikteligi uygulamada da gösteririz insallah” diye konustu.

Toplantida, yatirimci kuruluslarin bölge ve il müdürleri birer sunum yaparak, Ordu’da devam eden ve planlanan yatirimlarin son durumlari hakkinda detayli bilgiler verdi.
Kaynak: İHA