Modifiye Tutkunu Sürücüler Cezadan Kaçamadi

Samsun’da modifiye tutkunu araç sürücüleri ceza yemekten kaçamadi. 1 saat süren trafik uygulamasinda 14 araç ve sürücüsüne toplam 3 bin 36 TL ceza yazildi.

Modifiye Tutkunu Sürücüler Cezadan Kaçamadi
Il Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri Atakum ilçesi Karayollari Kavsagi üzerinde modifiyeli, abarti egzozlu ve orijinali ile oynanmis araçlar üzerinde denetim yapti. Yapilan uygulamada kural disi modifiye, ön cam filmi, abarti egzoz, yanlis isiklandirma, kural disi teknik özellik degisimi ve ses kontrolü yapildi. Uygulamada ayrica trafik kurallarini ihlal eden diger sürücülere de ceza yazildi. 1 saat süren uygulamada 14 araç ve sürücüsüne 3 bin 36 TL idari para cezasi kesildi.

“Aracimi 2 yildir böyle kullaniyorum, ilk kez ceza yedim”

Aracin yaylari kesik oldugu ve yere yakin oldugu için ceza yiyen otomobil sürücüsü Yigit Diyarbakir, “Araç basik oldugu için ceza kestiler. Bu zamana kadar vardi ama 2 senedir arabayi Samsun’da bu sekilde kullaniyorum. Çevirme yaptilar, ceza kesecegiz diyorlar. 2 senedir en az 50 kere çevirmeye girdim. Daha önce yazmadiklari cezayi simdi nasil yaziyorlar anlamadim. O zaman bu zamana kadar beni kimler çevirdiyse onlar da görevini tam yapmamis demektir. Plakamdan daha önce girdigim çevirmelere baksinlar ve ceza yazmayanlari görsünler. Demek ki bundan önceki kisiler görevini iyi yapmiyorlarmis” dedi.



Derse yetismek için dese de cezadan kurtulamadi

Plakasi yerinde olmayan üniversite ögrencisi genç ise “Plakam yerinden düstü. Sabah derse yetismek için yerine taktiramadim. Taktirmak için vaktim olmadi. Dersten çiktim Bafra’ya dönüyorum. Ceza yazildi. 122 TL ceza yazdilar” diye konustu.



Yönetmelige uymayan sürücülere ceza yagdi

Yapilan uygulamada toplam 40 araç kontrol edildi. Kontrol edilen araçlardan 1 tanesine ‘mevzuata uygun degisikligi isletmemek’, 5 adet sürücüye ‘görüsü engelleyecek film’, 1 adet ‘tescil plaka konusu’, 1 adet ‘yasak isik donanimi’, 2 adet ‘logo konusu’, 2 adet ‘trafik isaretlerine uymamak’, 1 adet ‘teknik sartlari eksik degistirmek’ ve 1 adet de ‘araç muayenesi’ konusundan cezai islem uygulandi. Toplam 14 araç sürücüsüne 3 bin 36 TL idari para cezasi uygulandi.

Samsun’da uygunsuz modifiyeli araçlar üzerindeki uygulamalarin devam edecegi belirtildi.
Kaynak: İHA